martes, 28 de diciembre de 2010

CAP DE SETMANA DE FARTERES

Aquestes són dates de germanor, de sentiments especials, de reunions familiars, de retrobaments, de regals..... i com no de farteres. ¡ Quina manera d'abusar, mare meua ! Jo mentre no tinc la tentació davant, ni ho pense. Però si em presenten davant dels morros coses bones i goloses, i no tenint cap objectiu principal a curt plaç, doncs no soc capaç d'aguantar-me. I com que en aquestes festes, d'aquestes coses no en falten mai, doncs això és el que he fet, abusar. Així que almenys entre setmana hi haurà que posar-se a ratlla per a perdre lo guanyat.

El fred li està pegant de valent aquestos dies. Hem enganxat 4 dies seguits de molt d'aire i a més molt gelat. Ara bé, la neu es resisteix a caure. A vóre si prompte cau la primera nevada i podem fer algun rodatge per el Penyagolosa i voltants, d'eixes que fan afició. De moment, els pantalons curts i la mànega curta, estan guardats a l'armari.

Els entrenos d'aquestos 2 dies han segut:

DISSABTE 25/12/10:

1h00'05" running per terreny ondulat. 405 m+ a una mitja de 132 ppm i en un màxima de 144 ppm.
Ruta: circuit de la cursa de Vall d'Alba, fent alguna variació per a allargar-la.

Avui m'ha costat molt sortir a entrenar. Feia una aire molt fort i molt gelat. Tenia 3 opcions al pla d'entrenament. Bici, descartada per l'aire, descans o 1 horeta de running. El descans tampoc tocava, i menys en l'abusamenta de dolços del sopar de la Nit de Nadal. Hi havia que cremar algo, així que he fet un rodatge viu per terreny ondulat.



DIUMENGE 26/12/10:

2h15'13" running per muntanya en desnivells forts. 19,2 km. i 940 m+ a una mitja de 124 ppm i en una màx. de 147 ppm.
Ruta: Ortisella-Penyacalva-Ortisella.

Aquesta és una de les rutes més guapes i un dels millors circuits per a entrenar, fent prou de desnivell en pocs quilòmetres. A més, la ruta acaba en una pujada d'uns 30' des del Riu Monlleó fins a l'Ortisella, en un tram de pista molt empinat a l'última part de la pujada, on hi ha que remar de valent per a mantindre un bon ritme de pujada. És un circuit perfecte per a simular finals de cursa pestosos.

Hem entrenat junts Xari, Beto, Juanito i jo. Quan passàvem per Atzeneta el termòmetre del cotxe marcava -4ºC baix 0, i després m'han dit que al termòmetre oficial s'ha arribat a -7ºC. Però almenys ja no bufava l'aire d'ahir. Quan hem arribat a l'Ortisella, la temperatura era de -2ºC, i hi havia gel per tot arreu. Estàven gelades les fonts, els bassiols, els tolls......i les nostres mans també. Una vegada t'has posat en marxa, si portes la roba adecuada, que no vol dir portar molta roba, no es té fred. Però avui les mans, sobretot les puntes dels dits, inclús portant guants, estàven gelats.




Avui hem vist més cabres que mai, fent aquesta ruta. N'haurem contat una trentena llarga. Crec que haurem vist a quasi totes les que hi han al barranc per el que hem pujat a Penyacalva.



Al acabar l'entreno, sense encantar-se perquè encara feia molt de fred, ens hem canviat i hem baixat a Atzeneta a fer un esmorçaret al lloc de costum, en una tertúlia de les bones que s'ha allargat fins quasi l'hora de dinar.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

No hay comentarios: