martes, 25 de enero de 2011

FRED NO, MOLT DE FRED


DISSABTE 22/01/11:

3h00'13" bici de carretera. 75,4 km. i 1.485 m+ a una mitja de 25,1 km/h. 123 ppm de mitja i 146 de màx.
Ruta: Atzeneta-Les Useres-La Barona-Els Ibarsos-Meanes-Atzeneta-Coll del Vidre-Xaparra-Xodos-Atzeneta.

Menys mal que he eixit tard a entrenar, sino m'haguera deixat els peus i les mans per eixes carreteres. Quan he aplegat a Atzeneta cap a les 11 del matí, el termòmetre només marcava 5ºC, i això que feia molt de sol i no es veia ni un núvol. Me n'he anat a fer un caferet al bar i he eixit a entrenar quasi a les 12 del matí.

La veritat és que una vegada t'has posat en marxa, anant vestit amb la roba adecuada, el fred es passa prompte. Sols he passat fred, sobretot a les mans que quasi no me les notava, en el tram de baixada des del Coll del Vidre fins a la Xaparra, ja que anava suat de la llarga pujada al Coll del Vidre, i al ser un tram curtet, no he volgut parar a posar-me l'impermeable per anar més protegit. I m'ha tocat baixar poc a poc, per a no passar més fred del compte. D'Atzeneta a Xodos si que me l'he posat i la sensació ja no ha segut ni pareguda.

Feia unes quantes setmanes que no feia una eixida llarga amb la bici. Ja hi havia ganes. Aquestes rutes m'agraden molt i em motiven d'allò més.

I per la vesprada ruta, però amb el cotxe. Avui, la meua penya, hem fet la pegada de cartells del concert de Tom Bombadil que organitzem el 12 de març. Tota la vesprada fins les 10:30 de la nit per eixos pobles pegant cartells de bar en bar. I després soparot per a rematar. O siga, que el descans d'avui ha segut més bé inexistent.

DIUMENGE 23/01/11:

1h39'15" running per muntanya. 515 m+ a una mitja de 129 ppm i una màxima de 146 ppm.
Ruta: Pedra (Borriol)-Antenes-Font de Sant Martí-Font de Codina-Pedra.

Rodatge per muntanya suau, avui amb molta gent del grup. Si el dia que vam quedar a Atzeneta vam ser prou gent, avui ens hem superat. Poques vegades som tanta gent, a no ser que hi haja un objectiu important i comú per a tots a la vista.

Portàvem la idea de fer la primera part del Marató de Borriol, però al final hem fet una ruteta més suau. Hem eixit prompte, a les 8 del matí, i feia molt de fred. Aquestos dies anem ben servits de temperatures baixes.

A Atzeneta, dissabte i diumenge hem tingut una mínima de - 8,5ºC els dos dies. I la nit i matinada entre estos 2 dies, hem estat quasi 11 hores per baix de - 6ºC.

Avui ha segut la festa del Castell. Així que després d'esmorçar cap amunt. Lo de sempre......unes cerveses i quatre cançons a les "paraetes", una mistela, uns cacaus i uns xoricets als clavaris, a tocar la campana amb els xiquets (tant el meu fill com el meu nebot, tota la setmana portàven el "convoi" de pujar al Castell)........hi ha que complir amb la tradició.

Encara que la tradició completa haguera segut pujar amb la processó (ho deixarem per a quan el xiquet puga fer tot el camí caminant tot sol) i quedar-se a dinar allí dalt, per a lo que avui no feia massa bon oratge. La veritat és que em dona la sensació de que cada vegada puja menys gent i de que sempre som els mateixos. Molta gent jove passa del tema. Altra gent de le meua edat es desvinculen del poble i els dona igual. De gent major cada vegada n'hi ha menys. I l'ajuntament no fa rés per a que la gent es "convoie" a pujar. No sé.....una torrada, una paella monumental, una xaranga, un dolçainer,......algo en definitiva.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE!!!

No hay comentarios: