lunes, 4 de mayo de 2009

VICTÒRIA DE JUANITO AL MONTÍ

Carrerón de Juanito el passat diumenge 26/04 a Onda, al Montí.


Quan em sona el despertador a les 5:50 del matí, sent que està plovent molt fort. Quina peresa em fa alçar-me i més encara córrer en aquestes condicions. Però bé, és lo que hi ha avui, així que m'alce, desdejune, agafe la bossa i cap a Onda.

A mesura que em vaig apropant cap allí, el cel està més despejat i la carretera més eixuta. A Onda no ha caigut ni una gota.

Quede en Juan davant del seu taller, deixem el meu cotxe allí i ens n'anem en el seu cap al poble.

Fem un poc tard a l'entrega de dorsals, lo que fa que l'escalfament siga massa curt. Sempre fem igual. L'eixida i la meta estan a les pistes d'atletisme. Es veuem molt noves i les instalacions estan molt bé.

Hi ha un cartell de luxe, en tota l'artillería de La Vall (Recatalá, Calvo, Duplas, J.J. Rubio, Ezequiel, Serafín, ....) i l'equip Buff-Teva de Cuenca, en corredors com Santiago García (6é a la Copa d'Espanya i 5é al Campionat d'Espanya l'any passat) i Javier Triguero (20é a la Copa d'Espanya i 11é al Campionat).

Però Juanito, com demostra cada vegada que competís, no s'asusta davant de ningú. Com sempre ha eixit al capdavant de la cursa, però aquesta vegada ha aguantat ahí davant fins a meta. L'eixida ha segut ràpida, ja que la cursa comença en algó més de 3 km. d'asfalt. Des del dispar del coet, es formen 2 grups capdavanters, un primer en Juanito, Recatalà, Calvo, Santiago García, Javier Triguero i 2 germans del 42 y Pico. I darrere d'ells, Duplas, Serafín i jo, mantenint una diferència en ells de menys d'1 minut fins el començament de la senda. Recatalà i els 2 de 42 y Pico abans d'aquest punt es despenjen del grup de davant.

Juan apreta a la primera pujada per a provar com van de forces els altres corredors i sols se li apega Triguero. Aquest intenta posar-se davant a les pujades, aminorant el ritme per a no forçar i poder aprofitar millor la velocitat que té baixant i sobretot en pla. El meu company es dona enseguida compte de l'estratègia de Triguero i es posa ell a tirar a les pujades. A l'última pujada, Juan apreta fort i arriba al pic uns 20 segons abans que Triguero. A aquest li toca arriscar molt baixant i abans d'aplegar baix cau, fent-se mal a la cama i al cap.

Finalment Juanito ha entrat a meta en solitari, en un temps de 1h28'58", establint així un nou rècord de la prova, que fins ara estava en mans Duplas en 1h35'58" en l'edició de l'any passat. En segona posició entra Calvo en un temps de 1h30' i completant el podi masculí Santiago García en 1h31'58". Trigueró entra finalment prou tocat en 9ena posició en 1h38'02".

Juan es mereixía aquesta victòria. Després d'una temporada i mitja sense poder entrenar en regularitat per culpa de les lessions i de molt d'estrés en la feina, ara que ja fa 6 mesos que pot entrenar bé, finalment li han arribat els bons resultats. A més avui ha guanyat en rivals de categoría, lo qual encara té més mèrit. Avui no pot dir ningú això de "clar, ha guanyat perquè no hi había ningú". No. Ha guanyat perquè ha segut el millor i damunt "torejant" en plaça de primera, sí senyor. Segur que recordarà sempre aquest dorsal, damunt capicua.


La primera vegada que m'he enterat que Juan anava primer ha segut a l'últim pic, on estava un xic que conec i m'ho ha dit. Mare, quina alegría !! Després cada vegada que veia a algú li preguntava si el de roig encara anava el primer.

Jo finalment he acabat 7é en un temps de 1h35''28", per baix del rècord de l'any passat. He corregut més de mitja cursa en Duplas i Serafín, a un ritme alt però en sensació de poder tirar un poc més. I al final de la primera baixada, abans del segon control, he fet un canvi de ritme i me'ls he deixat.


Cal fer una menció especial a la participació dels equips de la ONCE, que per segon any consecutiu han demostrat en la cursa d'Onda, inclosa en el Campionat Nacional de Cegs, que les limitacions poden salvar-se a base de tècnica i esforç.

CLASSIFICACIÓ

Salut i muntanya.

3 comentarios:

Unknown dijo...

Molt bé, Vicentet, ahi aguantant la metxa i molt millor Juanito.Res que tot os vatga aixina de bé.Jo un poc parat a vore si a partir de dema ja tornem a correr, perque el puto genoll estos dies atras es queixaba i no es pot forçar.A vore si tenim un hueco a l'agenda i fem suar de valent al Sr.Roca.

VicentP dijo...

Iepaaaaa Cristóbal. Així que estàs tocat del genoll. Doncs cuida'l i no fages animalades, qui hi han més dies i curses que llonganisses.

Juanito està ara que se'n ix. S'ha quedat com un fideu i va com un tir. D'ací no rés li clarejaran les orelles, jejejejejeje...Està molt fort.

El Sr. Roca té aquest cap de setmana una cita important. Quan s'hage recuperat, a vóre si quedem un día, encara que siga durant la setmana per a fer algún rodatge.

Au, recuperat prompte del genoll.

Anónimo dijo...

Roca esta per aci....

Veent les fotos, el reglament diu clarament: "sera motiu de descalificacio no portar el dorsal visible en la part davantera"

Aixi que fent trampes tambe quede dels 10 primers maguela.

Sort diumenge a las Castillas...

Cristobalin ja no quedem homes. Una molestia al genoll i ja no fotem brot. Que pase que nomes en tens un....