miércoles, 27 de mayo de 2009

BONA ACTUACIÓ DE JUANITO A ZEGAMA


"Impresionante, esta carrera hay que venir a correrla"

Això es lo primer que em va dir Juanito quan vaig parlar en ell el diumenge després del Maratón Alpino Zegama-Aizkorri 2009, per a veure com li había anat. Cursa dura, com les que ens agraden, paissatges espectaculars i ambient i organització incomparable. Aquesta cursa té tots els ingredients que la fan una de les millors curses del calendari internacional (enguany ha tornat al calendari de la Sky Running World Series - la copa del món de curses per muntanya).

Juanito en el mexicà Ricardo Mejía

Juanito tenía dorsal per a la cursa, però no tenía clar què fer després dels problemes que li van causar les dos caigudes a la cursa que vam córrer quinze dies abans a Segovia. A més, mai había corregut una cursa tan llarga, i això li feia respecte.

Finalment es va decidir a córrer, ja que és massa difícil conseguir dorsal com per a deixar-lo perdre. Eixiría sense forçar, buscant bones sensacions i pendent de les molèsties a l'abductor. Si tenía problemes, tenía clar que abandonaria. I la jugada li va eixir perfecta. Va eixir en tranquilitat i després va anar tota la cursa passant corredors, acabant els últims 8 km. en molta força i a tope. S'ha clavat entre els 40 primers, en tota l'èlit.


Va quedar el 39 de la classificació general, en un temps de 4h40'41". Va fallar en l'elecció de sabatilles, ja que va eixir en sabatilles mixtes d'entrenament, i el terreny, molt humit, en alguns trams de fang, roques banyades i herba, requerien unes sabatilles tècniques. Això va fer que a algunes baixades li tocara anar quasi caminant. De no ser per això, haguera pogut quedar prou millor. Però bé, estava molt content. Ara ja sap que sí que pot competir en proves de llarga distància i que és capaç d'afrontar l'objectiu que volem per al 2010.

Com que ha baixat de les 5 hores, té dorsal reservat per a l'any que ve. A vóre si jo tinc sort en la preinscripció i al sorteig em toca dorsal per a poder anar.

Salut i muntanya.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

"Chapeua" Juanito!!!!
Eres un crack!!! Lucas Grijander.

Mario dijo...

ieaaaaa de PM Juanito! y que envidia me das por haber corrido esa carrera!
Un saludo