sábado, 10 de enero de 2009

¿QUI DIU QUE LI AGRADA L'HIVERN?

Quin fred que està fent aquesta setmana, bé aquesta setmana i totes les que portem pràcticament des de meitat d'Octubre. Encara que en aquesta jo crec que ja hem tocat sostre.

Portàvem un parell de setmanes en molt de fred per el matí, en unes bones rosades a punteta de día, d'aquelles que pareix que estiga nevat, en temperatures mínimes de -2ºC a -5ºC. El que passa és que un día en el que la rosada haja apretat per el matí, després quan s'alça el solet al ple del día, fa un oratge molt agradable.

Però esta setmana ha segut diferent. És un fred que dura tot el día. El més dur ha segut el dijous. A les 9:15 del matí encara estàvem a -7ºC, a les 10:30 a -3ºC, i en tot el día el termòmetre no ha pujat dels 2-3ºC. ¿A qui li apeteix entrenar en estes condicions? S'ha de ser més dur que l'oratge, enfundar-se el mono de feina i quan toca entrenar, doncs a córrer s'ha dit.

El divendres ha amollat un poc, però també ha segut molt fred. A més tenim la neu a un pas. A nosaltres no ens ha arribat (estem a uns 400 m. d'altitud), però per damunt dels 600-700 ja hi ha un ditet de neu.

Si aquesta situació ha de durar fins últims de Febrer o principis de Març, serà l'hivern més fred dels que recorde ací a Atzeneta. Però bé, traurem (millor dit ja he tret) de l'armari les malles llargues, els guants i el gorro i a entrenar sense excuses. A més quan un entrena en estes condicions, al acabar un es sent el tío més fort del món, en la motivació per els núvols i en ganes de menjar-s'ho tot.

Ja contaré en una pròxima entrada, el rodatge que vaig fer el passat diumenge 4 de Gener. Com hem deia Kiel quan li ho vaig contar, eixe és un rodatge per a fanàtics de córrer per la muntanya.

Salut i muntanya.

No hay comentarios: