viernes, 27 de febrero de 2009

TAVERNES DE LA VALLDIGNA, L'ÚLTIMA I DEFINITIVA




El pròxim diumenge 1 de març, correm l'última cursa de la Lliga FEMECV 2009. Serà a la localitat valenciana de Tavernes de La Valldigna.

Juanito, Lucas, Vicent Betoret i jo vam estar entrenant el circuit el diumenge passat. Vam tindre un oratge molt bo, que ens va permetre entrenar en pantalons curts i mànega curta, fet poc normal en l'oratge que hem tingut aquest hivern. El ritme va ser suau i de reconeixement. El circuit és xulo, sobretot la part alta, que és una cresta on hi ha unes vistes molt bones de tota l'albufera i tots els camps d'arroç. També es veu el Montdúver.

El circuit té 21,85 km. i 950 m. de desnivell positiu, lo qual dona el coeficient de dificultat més baix de les 3 curses de la lliga. Al principi hi ha un tram urbà i un altre de pista i senda molt ràpids i plans, que sumen uns 3 km. Després tenim una senda de pedra tota en pujada, de bon xafar, i en la que es podrà dur un ritme prou ràpid i constant. En aquesta senda fem un desnivell positiu de quasi 400 m. Després ve una altre tram de pista i senda plans i molt ràpids, fins que arribes a un tram de senda d'uns 5 minuts prou tècnica i en molta pendent. Aquesta senda ens porta a la part més alta de la cursa, una cresta molt tècnica i molt bruta, que farà que acabem en les cames prou esgarrapades. Després tenim una pujada suau fins l'últim pic, on hi ha una creu, i a partir d'ahí una baixada molt directa i tècnica fins el poble.

Juanito i jo anem classificats en les posicions 6 i 7, a 44" del 5é i a 3'35" del 4t. En principi tenim opcions de poder agafar al 5é classificat. Recurtar més temps per a poder estar més endavant és molt complicat. Però ... en una cursa ens poden passar moltes coses, i un despiste, una caiguda o un mal día, et poden fer perdre molt de temps, i si no que els ho diguen als tres atletes de La Vall que l'any passat es van perdre en l'última cursa de la lliga a Castelló.

En xiques la nostra companya d'equip Xari, té la lliga quasi a la butxaca, ja que li porta més de 6' a la segona classificada i quasi 11' a la tercera. Però així i tot sap que no ha de baixar la guardia i que en aquesta última cursa també té que rendir al màxim.

Fer una bona posició en aquesta cursa, serà complicat, ja que és la cursa en la que més corredors de nivell hi ha inscrits. Entre ells, Santiago Alvarruiz, Vicent Calvo, Ignaci Cardona, Duplas, Simón García (reapareix després de molt de temps), Serafín Martínez, Remi, Ramón Recatalà, J.A. Ruiz, David Ruiz, Sebas Sánchez, J.Carlos Sánchez , ..... i perquè no, nosaltres també, que hem estat en les dos curses "pegant-nos" per les primeres posicions.

Bé, com sempre el diumenge, A TOPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!
Salut i muntanya.

No hay comentarios: