viernes, 27 de mayo de 2011

AVUI RETIRADA

Avui em tocàven un parell d'hores de rodatge suau amb la bici de carretera, per a soltar i preparar les cames per al diumenge. Anava camí de la Torre Embessora i quan estava quasi arribant a la base d'Espaneguera, ha començat a ploure. Com que a dos dies de Zegama no era dia de banyar-se, he pegat mitja volta i me n'he entornat cap al poble, on no plovia. 

Aleshores he tirat direcció Useres, per fer una estona més d'entreno, i quan he coronat El Collao, aigua una altra vegada. Així que aquesta vegada, mitja volta i retirada.

Ahir per la vesprada vaig estar a veure als meus nebodets Eric i Hugo. Vaja "cuquets". Entre els dos junts, pesen el mateix que va pesar la meua "bestieta" quan va eixir de la panxa de sa mare, que va fer 4,410 kg. Estos són normals per a ser bessons, i el meu era gran per a ser-ne un sol.

L'entreno d'avui.

DIVENDRES 27/05/11:

50'48" road bike. 22,81 km. i 255 mD+ a una mitja de 26,9 km/h. 103 ppm de mitja i 133 de màxima.
Ruta: Atzeneta-base Esparreguera-Atzeneta-Collao Useres-Atzeneta.


Demà per el matí ben prompte (a les 6 del matí hem quedat a l'apeadero d'Onda), viatge cap a Zegama. El nº de dorsal el 230. Espere disfrutar i fer temps per a poder tindre dorsal guardat per a les pròximes 2 edicions. Com m'ha dit avui el meu vei Ximo, "disfruta com un xiquet i pateix com un cabró".

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 26 de mayo de 2011

UNA SENDA NOVA PER BENAFIGOS

Només falten 3 dies per a la gran cita, Zegama. Avui tenia un entreno curt, i com que no em venia de gust fer un rodatge per pla, i menys en la calor que està fent, me n'he pujat a Benafigos, a "explorar" una senda que han netejat. Com no, aquesta senda al igual que les altres 2 que ja conec, baixa des de Benafigos fins al Riu Monlleó. La senda està molt guapa, com les altres dos, i tenia (i encara queda) molta feina per fer, ja que per lo vist estava totalment perduda. 

Aquesta zona, és un territori prou desconegut per a la gran majoria de trailrunners de Castelló, i on molts es quedarien ben sorpresos de veure el terreny que hi ha.

No he baixat fins al Riu, ja que si ho feia, em passava de temps, i ja vaig fer prou el "bruto" en les hores d'entrenament de la setmana passada. La setmana que ve, la faré sencera.

Una dada de lo que he fet avui. Des de que he pegat la volta fins a l'inici de la senda he fet 1,4 km, i 247 mD+. I el primer quilòmetre té 202 mD+. No està mal, ¿no?

DIJOUS 26/05/11:

50'06" running. 4,28 km. i 269 mD+. 112 ppm de mitja i 135 de màxima.
Ruta: senda del Ròbol a Benafigos.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 25 de mayo de 2011

AVUI FEIA UNA CALOR QUE BADAVEN LES PEDRES !!!

Aquesta és una de les frases que avui posava al seu mur, el meu vei Silvestre (de segon), el rei dels comentaris al Facebook. L'aire de Colorobbia el deu colocar, perquè hi ha vegades que posa uns comentaris que són per a pixar-se de riure. Vaig a posar un post d'avui en eixes frases, que m'han agradat:
  • Redeu quina vasca !!!
  • Fa un sol que s'aplome.
  • Pegue de valent.
  • Com s'agarre.
  • Quina "ponentà".
  • Quina xatugó.
  • Fa sol de tronada.
  • Fa un sol que torre pardalets.
  • Fa un sol que talve (o que entemene).
  • Quina calitja.
Això mateix és lo que feia avui a migdia. Decididament, si hi ha que apretar, a migdia ja no es pot. He fet un progressiu i al final ja anava la cosa apretada. Les pulsacions amunt i el ritme avall. I després per la vesprada, en lloc de treballar, ben a gust m'haguera tombat a fer una migdiada.

Açò és lo que he fet:

DIMECRES 25/05/11:

1h06'09" running. 13,66 km. i 192 mD+. 134 ppm de mitja i 152 de màxima.
Ruta: Atzeneta-pont de Castelló-toll-pont Useres-camí Castell-granja Otilio-Mas Propet-Madonya-Terres Blanques-plaques solars-Venta del Rullo-Mas d'En Jaume-bassot-camí dels Plans-casa.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 24 de mayo de 2011

AQUESTA SETMANA TRANQUILITAT I BONS ALIMENTS

Després d'acumular la setmana passada quasi 16 hores d'entrenos, i en poc descans el cap de setmana degut a les festes, aquesta setmana toca tranquilitat, recuperar lo màxim possible i preparar-se per a disfrutar a tope el diumenge a Zegama.

Avui ha apretat la calor, i ja comença a fer-se pudent entrenar a migdia. Es fan imprescindibles la gorra (ja que el terrat el tenim algo descobert), les ulleres de sol i per supost el botellí amb aigua si s'ha d'entrenar més d'1 hora.

A partir de la setmana que ve, ja m'hauré de plantejar el canviar l'horari d'entreno a última hora de la vesprada, però em fa mandra, ja que tindre els deures fets a migdia i tota la vesprada per davant, m'agrada d'allò més. Lo d'alçar-me a les 6 del matí i entrenar en la fresqueta seria lo ideal, però.......va a ser que no.

Hugo i Eric ja estan a casa. Mare meua, no vull ni pensar-ho.....quin canvi. Si al "terremoto" del meu nebot Victor, li'n sumem 2 més.......ufffffffff !!!

Els entrenos d'aquestos 2 dies:

DILLUNS 23/05/11:

1h36'59" exercicis de musculació i propio en cinta i plataforma vibratòria.

DIMARTS 24/05/11:

1h15'08" running. 13,76 km. i 367 mD+. 131 ppm de mitja i 145 de màxima.
Ruta: Marxa Popular de 13 km. de la Nevera.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

lunes, 23 de mayo de 2011

AÇÒ NO HAURIA DE PASSAR


Aquestos són uns dies tristos per als aficionats al trailrunning. El dissabte per la vesprada moria, entrenant junt al seu marit per el Desert de les Palmes, Irene Edo Personat. És una d'eixes noticies que et resisteixes a creure i que no vols que siga veritat, que vols que siga un mal somni. Però.....la vida és així. La muntanya, tan bella i tan cruel a la vegada.

Encara que no havia parlat mai amb ella, l'havia vist infinitat de vegades, ja que era una habitual de les curses per muntnaya. Coneguda com "la corredora de la eterna sonrisa", la foto de dalt n'és una mostra del perquè l'anomenàven així.

Molts ànims al seu marit i a la seua xiqueta.

En quant als entrenos de la resta de setmana:

DIJOUS 19/05/11:

1h13'53" sessió de propio en plataforma vibratòria i en cinta.
+
1h10'02" running per muntanya. 12,15 km. i 460 mD+. 121 ppm de mitja i 136 de màxima.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-Coll de la Bassa-repetidor-Bovalar-creuar tot el Bovalar per dalt-baixar-Casilla-Xop-Barranc de la Font-casa.


Dia ben completet i gran dia, ja que avui han nascut Eric i Hugo, nebots meus. Ja som 2 Peris més a la familia. 


I comencen les festes de la joventut.


DIVENDRES 20/05/11:


1h24'37" running. 17,20 km. i 322 mD+. 132 ppm de mitja i 143 de màxima.
Ruta: Vall d'Alba-camí Corral Nou-Rambla de la Viuda-per pistes i sendes al terme d'Useres-encreuament ctra. Mas de Picando-per carretera fins al Coll de la Bassa-camí vell de Castelló-Atzeneta.


Feia anys que no pujava de Vall d'Alba a Atzeneta a peu. Tinc que mirar de fer-la un poc més directa i no tocar gens de carretera, però tampoc crec que li puga llevar massa quilòmetres. Com a molt un parell.


DISSABTE 21/05/11:


2h10'18" running per muntanya. 17,26 km. i 913 mD+. 124 ppm de mitja i 142 de màxima.
Ruta: Molins de vent-Riu Monlleó-senda nova-pista Benafigos-senda ròbol-Riu Monlleó-pista BMR-senda Culla-molins de Vent.


Segona vegada que faig aquest rodatge, i prou més ràpid que l'anterior vegada. Ara bé, aquell dia vaig anar de relax total i amb la càmera de fotos, i avui encara que el ritme també ha segut suau, no he parat per a rés.


Bona ruta per a fer un entreno curt i amb prou desnivell.

DIUMENGE 22/05/11:


3h20'08" road bike. 82,02 km. i 1.445 mD+ a una mitja de 24,5 km/h. 108 ppm de mitja i 136 de màxima.
Ruta: Atzeneta-encreuament ctra. Ibarsos-Atzeneta-Benafigos-Coll del Vidre-Vistabella-Sant Joan de Penyagolosa-Atzeneta per Coll del Vidre.


Bé, avui ha segut la vegada número 1.


Poques ganes després 3 dies de dormir poc i descansar menys, ja que són festes i hi ha que complir en tot. Però una vegada el motoret es posa en marxa, quilòmetres que hi hagen per a fer.


Salut i muntnaya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 19 de mayo de 2011

UN ALTRE ENTRENO DELS D'ENMARCAR

Pegant voltes, com els ases

Es nota que encara em dura la motivació que vaig "comprar" el dissabte seguint durant tot el dia la MiM. 

Avui tenia un entreno d'eixos durs i llargs. D'eixos que un agraïria fer amb companyia, però com ja va sent habitual aquesta temporada, no ha segut el cas. Ara bé, el que m'haja eixit un bon entreno i damunt sol, encara em motiva més. Almenys els ànims de la resta de gent que avui estàven per les pistes fent sèries o simplement rodant, ha segut de molta ajuda.

He acabat fent el millor entreno de 500 que he fet mai, i això que el primer no l'he començat massa bé, fent-lo en 1'36" (3'12"/km). Després de fer aquest he pensat, "xiquet, avui tens que reventar, et tens que exprimir al màxim, i si no acabes, doncs aixó, no acabes i te'n vas cap a casa tan tranquil". I a partir d'aquest, ja m'he posat durant la resta de sèries a 1'30" (3 min/km) o per baix, acabant l'últim en 1'25" (2'50"/km). La mitja de tots m'ha eixit a 1'29" (2'58"/km). I no és que n'haja fet uns poquets i prou, no. Me n'he arrollat 15.

El d'avui ha segut un d'eixos entrenos que, com deia la setmana passada, et fan sentir un "superhome".

La resta d'entrenos de la setmana, i de moment va complideta, han segut:

DILLUNS 16/05/11:

2h47'49" road bike. 72,76 km. i 553 mD+ a una mitja de 26 km/h. 93 ppm de mitja i 122 de màxima.
Ruta: Vall d'Alba-Benlloch-Cabanes-Pobla Tornesa-Vilafamés-Sant Joan de Moró-Alcora-Onda.

DIMARTS 17/05/11:

1h30'24" running per muntanya + 26'24" TC. 17,85 km. i 320 mD+. 121 ppm de mitja i 138 de màxima.
Ruta: Atzeneta-escoles velles-pont Useres-pista Castell-barranc-Torrocelles-Mas de Remisio-Magranar-Atzeneta-camp de fútbol.

DIMECRES 18/05/11:

1h42'03" running. Sèries de 500. 18,09 km. 118 ppm de mitja i 157 de màxima.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 18 de mayo de 2011

3 PENYAGOLOSES I 2 MARINETS


Eixes són les vegades que vaig pujar cadascuna d'aquestes 2 muntanyes el diumenge. Segur que vóre la MiM el dissabte em va posar les piles, i la del diumenge, amb les ganes i la motivació per els núvols, no podia ser una ruta qualsevol. I més faltant sols 2 setmanes per a Zegama.

Vaig eixir amb la idea d'acumular el màxim desnivell possible, ara bé, sense ruta predeterminada. La ruta va eixir sobre la marxa. 

Les poques ganes de matinar van fer que isquera de Xodos passades les 11 del matí, hora a la que ben bé ja haguera pogut estar esmorçant. Però ja m'havia alçat prou prompte el dissabte per a vóre l'eixida de la MiM. I com que no havia quedat amb ningú, la mandra es va apoderar de mi.

De Xodos vaig pujar al Marinet, per el circuit de la MiM, fins al Pla de la Creu. I d'ací cap a la Banyadera. Des de la Banyadera, primera pujada del dia al Penyagolosa. De Xodos fins ací, en 8,98 km. s'acumulen 818 mD+. No està mal. Una vegada ací, va ser quan vaig començar a improvisar. Vaig baixar per la canal ampla i vaig tornar a pujar dalt al cim per la canal de la cadena. I quan vaig arribar dalt, vaig decidir de tornar a tirar cap avall per la canal ampla. Quan vaig aplegar baix, vaig tirar cap a l'esquerra, i passant de llarg l'inici de la canal de la cadena, vaig seguir una senda per la que encara no havia passat mai i que va pegada a la gran pared vertical del Penyagolosa. A meitat de la senda em vaig parar i em vaig seure a una pedra. Mirant cap a dalt tenia la espectacular pared vertical del Penyagolosa i mirant al front tots els barrancs que miren cap a Llucena i Villahermosa. Hi havia un silenci i es respirava una tranquilitat que no tenen preu.

Aquesta senda et deixa a la pedrera que puja cap al Portellàs. Vaig pujar per l'esquerra de la pedrera, que és per on millor es puja, i vaig fer cap al Portellàs. I ja des d'ací fins al cim del Penyagolosa per tercera vegada.

Aquesta última pujada crec que és la que més m'agrada. És la més llarga i, encara que no és tan canyera com la de la cadena, també té unes quantes trepadetes.

Una vegada al cim, vaig baixar cap al Corralet (la ruta més habitual) i per la Banyadera em vaig dirigir cap al Pla de la Creu, però em vaig desviar per la pista que baixa cap al Mas de Vela. Una vegada al mas, per la vesant de l'esquerra del barranc, vaig tirar direcció a Xodos. I just abans d'aplegar al depòsit d'aigua, em vaig desviar cap a l'esquerra per a fer la segona pujada del dia al Marinet. Una vegada dalt ja vaig tirar cap a Xodos per el circuit de la MiM.

Al final va acabar sent un entreno en el que vaig disfrutar molt. El terreny després de l'aigua caiguda el dia abans, estava boníssim per a córrer. L'oratge era perfecte, amb sol però sense calor. I el ritme que vaig agafar, "disfrutón" durant tot l'entreno.

Crec que mai m'havia trobat amb tanta gent pujant al Penyagolosa. Ben bé em vaig poder creuar amb 60 ó 70 persones.

En quant a la resta d'entrenos de la setmana:

DIJOUS 12/05/11:

1h07'49" sessió de propio amb el fisio. 87 ppm de mitja i 126 de màxima.
+
1h59'12" road bike. 56,09 km. i 717 mD+ a una mitja de 28,2 km/h. 115 ppm de mitja i 148 de màxima.
Ruta: Atzeneta-Torre Embessora-Vilar de Canes (per fora)-Albocàsser-Sant Pau-Torre Embessora-Atzeneta.


DIVENDRES 13/05/11:


1h40'03" running per muntanya. 20,08 km. i 490 mD+. 133 ppm de mitja i 154 de màxima.
Ruta: Atzeneta-pont de Castelló-pont Useres-Castell-Pallissera-Torrocelles-mas de Timó-Magranar-Atzeneta.


DIUMENGE 15/05/11:


3h20'04" running per muntanya. 24,45 km. i 1.563 mD+. 124 ppm de mitja i 141 de màxima.
Ruta: Xodos-Marinet per circuit MiM-Pla de la Creu-Banyadera-Penyagolosa-baixar per la canal ampla-pujar per la canal de la cadena-baixar per la canal ampla-senda que va just per baix de la pared fins a l'inici de la pedrera del Portellàs-Portellàs-Penyagolosa-Banyadera-mas de Vela-Marinet per l'esquerra-Xodos per circuit MiM.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 12 de mayo de 2011

L'AUTOPISTA DEL TALLAFOCS

En la ruta que he fet avui, he passat per la part de dalt del tallafocs, al Bovalar d'Atzeneta. Fa dies que es senten roncar les màquines que estan netejant, però des del poble no pareixia que ho estaren deixant així de net. ¡ Mala diferència de com està ara i com estava l'última vegada que nosaltres vam fer sèries de pujada ací !

Fa molts dies que no l'he pujat, ni fent sèries ni en cap rodatge, així que hi haurà que provar-se algun dia. Segur que en lo net que l'estan deixant, li llimem alguns segonets a la marca de pujada.

Comença a fer massa calor per a entrenar a migdia, així que hi haurà que anar pensant ja en canviar l'horari d'entrenament, sobretot els dies de "donar-li candela".

L'entreno d'avui:

DIMECRES 11/05/11:

1h30'02" running per muntanya + TC. 14,51 km i 350 mD+. 125 ppm de mitja i 142 de màxima.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-Coll de la Bassa-Bovalar-creuar tot el Bovalar per dalt-baixar-Casilla-Xop-pont de Castelló-toll-escoles velles-camp de fútbol.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 10 de mayo de 2011

SÈRIES AMB SOL I SOL

Així ha segut l'entreno de sèries avui a migdia a les pistes. Molt de sol, molta calor i com quasi sempre que em toca entreno de qualitat, sol, sense companyia. 

L'últim dia que em vaig poder acoplar a algú fent sèries va ser ........ no me'n recorde. Sobretot la varietat d'objectius i competicions que tenim uns i altres, i en menor mesura les lessions d'alguns, són els causants de que no puga fer aquestos entrenos amb ningú.

Si et trobes fort i tot va de cara, com la setmana passada fent aquest mateix entreno, no hi ha problema. Quan acabes, et sents un "superhome". Però si pilles un dia d'eixos en que les sensacions no són bones, aleshores et sents un "homenet". Si les sensacions foren molt dolentes, aleshores et sentiries un "cagamandurries", jejejejeje.

Jo avui m'he sentit un homenet, i quan estava fent la 8ena sèrie, encara que els ritmes eren bons, he enviat l'entreno a fer la mà, ja que les sensacions no acompanyàven. Demà més i millor.

Aquestes són les dades de l'entreno.

DIMARTS 10/05/11:

1h18'39" running. Sèries de 1000. 16,03 km. 127 ppm de mitja i 158 de màxima.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

TORNEM A UNA SETMANA DE 5 DIES

Bé, després de 3 setmanes seguides en dies festius, tornem a la normalitat i a una setmana de 5 dies laborals. Porte unes setmanes en les que tinc el blog un poc abandonat, però.....és lo que hi ha. A vóre si torne a agafar la rutina d'entrades, ja que quan porte tant de temps sense escriure, lo únic que se m'ocurreix és posar els entrenos que he fet i poc més. I fer entrades com aquesta que faré o com l'anterior, tampoc m'agrada ni em motiva. De fet, no sé ni perquè les faig.

Així que, els entrenos d'aquestes 2 setmanes han segut:

DIMARTS 26/04/11:

1h22'54" running per muntanya. 12,90 km. i 545 mD+. 136 ppm de mitja i 148 de màx.
Sessió d'exercicis de propio en el fisio damunt la cinta de córrer.
Ruta: sendes per la zona del Montí a Onda.

DIMECRES 27/04/11:

1h28'36" running. Sèries de 1000. 16,56 km a 126 ppm de mitja i 158 de màxima.
Ruta: polígono de Vall d'Alba.

El retorn al treball de qualitat. Uffffff !!!

DIJOUS 28/04/11:

1h50'45" road bike. 48,35 km. i 408 mD+ a 26,7 km/h. 97 ppm de mitja i 125 de màxima.
Ruta: Vall d'Alba-Benlloch-Cabanes-Pobla Tornesa-Vilafamés-Mas de Picando-Pelejaneta-Vall d'Alba.


Volta passada per aigua. He eixit plovent i he acabat plovent. Entrenament motivant a tope.


DIVENDRES 29/04/11:


1h03'19" running. Canvis de 8000. 13,73 km. i 142 mD+. 133 ppm de mitja i 157 de màxima.
Ruta: Atzeneta-pont de Castelló-casilla-camí gravera-Carrascalet-Els Plans-primer assagador-Mas d'En Jaume-Rambla de Benafigos-Venta del Rullo-Atzeneta-Xop-pont de Castelló-parc-casa.


DISSABTE 30/04/11:


4h55'42" road bike. 133,82 km. i 2.161 mD+ a una mitja de 27,8 km/h. 116 ppm de mitja i 148 de màxima.
Ruta: Atzeneta-Les Useres-Costur-La Foia-Llucena-Argelita-Fanzara-Vallat-Onda-Alcora-Sant Joan de moró-Vilafamés-La Barona-La Pelejaneta-Atzeneta.


Etapón amb la companyia de Cristian i Ruben. És la tirada més llarga que he fet mai amb la bici de carretera. Ja estic preparat per a fer amb la bici una "etapeta" que fa temps que em ronda per el cap.


DIUMENGE 01/05/11:


2h10'02" running per muntanya + exercicis excèntrics. 15 km. i 410 mD+. 120 ppm de mitja i 145 de màxima.
Ruta: per el Bovalar d'Atzeneta.


DIMARTS 03/05/11:


1h36'22" running. Sèries de 1000. 19,56 km. 126 ppm de mitja i 156 de màxima.
Ruta: pistes d'atletisme Gaetà Huguet.


Açò torne a rular.


DIMECRES 04/05/11:


1h08'19" running. 14,25 km. i 187 mD+. 132 ppm de mitja i 144 de màxima.
+
21'27 " TC. 1,50 km. 111 ppm de mitja i 132 de màxima.
Ruta: Atzeneta-escoles velles-pont Useres-pista Castell-granja Otilio-mas Propet-Madonya-Terres Blanques-plaques solars-Venta Rullo-mas d'En Jaume-plans-Xop-pont Castelló-escoles velles-camp de fútbol.


DIJOUS 05/05/11:


2h04'58" road bike. 57,65 km. i 254 mD+ a una mitja de 28,1 km/h. 101 ppm de mitja i 126 de màxima.
Ruta: Vall d'Alba-Benlloch-Cabanes-ctra. Arc-polígono Vall d'Alba-Cabanes-ctra. Arc-polígono-voltes per el polígono-Vall d'Alba.


Se m'ha fet de nit rodant per el polígon amb la bici. Ara ja sé que amb la bici també puc entrenar de nit.


DIVENDRES 06/05/11:


1h41'10" running per muntanya. Canvis de 8000. 20 km. i 485 mD+. 134 ppm de mitja i 155 de màxima.
Ruta: Atzeneta-pont de Castelló-pont Useres-Castell-Pallissera-Torrocelles-mas de Timó-Magranar-Atzeneta.


DISSABTE 07/05/11:


2h53'58" running per mutanya. 22,33 km. i 1.142 mD+. 124 ppm de mitja i 142 de màxima.
Ruta: Xodos-mas de Gargan-canal de la cadena-Penyagolosa-Banyadera-mas de Vela-Xodos.


Després d'un any i pico, Cristian i jo hem tornat a pujar al pic per la canal de la cadena. L'oratge.....aspre.


DIUMENGE 08/05/11:


4h05'58" road bike. 106,62 km. i 1.795 mD+ a una mitja de 26,8 km/h. 112 ppm de mitja i 149 de màxima.
Ruta: Atzeneta-Vall d'Alba-Cabanes-Torre Endomenech-La Sarratella-Albocàsser-Torre Embessora-Atzeneta-Benafigos-Atzeneta.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!