domingo, 30 de enero de 2011

PER FI HEM POGUT DISFRUTAR D'UN PENYAGOLOSA NEVAT


Bé, aquestos dies la cosa va un poc apretada de temps, ja que porte retràs acumulat de la setmana passada. Així que ahí van uns quants dies d'entreno concentrats.

DIJOUS 27/01/11:

1h30' de rodillo. 112 ppm de mitja i 142 de màx.

Açò del rodillo és aborrit de collons. Però en dies en un oratge com el d'avui......De totes maneres avui he tingut millors sensacions que el primer dia que el vaig gastar. He jugat més en el canvi i he simulat un parell de progressius.

DIVENDRES 28/01/11:

1h09'27" running en progressió per pla (155 m+). 137 ppm de mitja i 155 de màxima.
Ruta: Vall d'Alba-camí del Corral Nou-La Barona-Rambla de la Viuda-Vall d'Alba.

Avui he entrenat a les 7:30 del matí, cosa que no recorde haver fet abans entre setmana. Si no fora per la mandra que fa alçar-se prompte, la veritat és que no m'ha desagradat. M'he quedat en la sensació de tindre els deures (esportius) fets en tot el dia per davant. Avui era l'única hora a la que podia entrenar, així que lo de la mandra, quasi que ni m'ho he plantejat.

DISSABTE 29/01/11:

1h32'58" running, fent colines. 270 m+ a una mitja de 119 ppm i en una màxima de 157 ppm-
Ruta: escalfament per el camí de la gravera i colines a la pista que puja al Pou del Guardia.

Avui ha segut un dia d'eixos que sense esperar-t'ho, et surt un entrenament que diu...."estic com una moto". He completat un dels millors entrenos de colines que redorde.
Volia eixir per el matí amb la bici de carretera. Però un xicotet contratemps m'ha fet entrenar per la vesprada. I mira per on m'ha acabat eixint un entreno dels bons.

DIUMENGE 30/01/11:

3h35'50" running per muntanya. 20,42 km. i 1.210 m+ a una mitja de 125 ppm i en una màxima de 145.
Ruta: Xodos-depòsit aigua-mas de Gargant per baix-pista del Remolcador-Portell-Penyagolosa-Corralico-Banyadera-Mas de Vela-depòsit aigua-Xodos.


Buffffff, com hem xalat !!! Ruta molt molt guapa, en molta neu, lo que ha fet que el treball fet avui haja segut extra, ja que en alguns punts, la neu acumulada ens aplegava quasi fins al genoll. Hem anat obrint camí durant gran part de la ruta. De no ser per l'ajuda del GPS, seguir el camí haguera estat avui complicat.


La senda d'entrada fins al barranc del Mas de Gargant és molt xula. I la pujada des d'ací fins al Penyagolosa, espectacular. En una distància que rondarà els 5 km. es fan entre 700 i 800 m+ de desnivell.


I en la baixada des del pic fins al Corralico (base del pic) hem disfrutat com a xiquets. En baixàvem 8, tots seguits com si estiguérem poseïts. La neu estava perfecta per a fer una baixada "a fondo" com la que hem fet, sense temor de rés. Jo baixava l'últim i he anat tota l'estona gravant video en la càmera de fotos. Llàstima que com la càmara no porta estabilitzador d'imatge, la gravació no és massa bona. Quan hi haja temps, faré el montatge del video i el penjaré.

La llàstima avui, ha segut que al fer-se tant tard, no hem pogut rematar la ruta en un bon esmorçar a Xodos. Un café amb llet i una pasteta i cap a casa.

Com que hi ha neu per a dies, entre setmana haurem de pujar a fer algun rodatge per allí dalt. Açò de la neu ací, hem d'aprofitar-lo quan està. Sino t'ho perds i la pròxima no saps quan arribarà.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 26 de enero de 2011

PER FI, AIGUA

DIMECRES 27/01/11:

1h19'29" running per muntanya. 465 m+ a una mitja de 130 ppm. i una màxima de 142 ppm.
Ruta: Atzenta-Mas de l'Andreva-Font del Forcall-Magranar-Atzeneta-Barranc de la Font-Xop-casilla-granja de "porlasenyal"-magatzem farinera-Atzeneta.

Portava la idea de sortir amb la bici de carretera, ja que per a demà dijous donen aigua quasi tot el dia. Però un poc abans de sortir, han caigut quatre gotes, i ni en bici ni a peu, ja que la mandra i les poques ganes de banyar-me s’han apoderat de mi.

Finalment he eixit per la vesprada. Estava tot molt emboirat, però no ha caigut ni una gota. A més les pistes i les sendes estàven totalment seques, ja que en el temps que fa que no plou, lo que ha caigut a migdia no ha fet ni senyal. En la BTT s’haguera pogut eixir perfectament, però eixir a peu conforme estava el monte m’agrada molt. A més he rodat molt a gust.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 25 de enero de 2011

8 SETMANES PER A LA MEUA PRIMERA ULTRA

En aquesta queden 8 setmanes per al meu estreno en una ultra. En realitat no serà l'estreno, ja que com a ultra definim a les curses superiors a distància marató (42,195 km), i jo l'any passat en vaig fer 3 que superàven aquesta distància. La Marató i Mitja (65 km), la Nocturna Fredes-Paüls (48) i la Monte Perdido Extrem (51).

Però com que quan parlem d'ultres, a tots se'ns venen al cap curses que tinguen almenys 80 km., i d'aquestes encara no n'he fet cap, doncs per això dic que el I Ultra Trail Les Fonts serà la meua primera ultra. Seran 102 km. en 3 etapes, de la qual ja vaig posar informació en una entrada anterior.

Aquest serà el primer objectiu principal de la temporada. Ara venen unes setmanes d'acumulació de quilòmetres i de durs entrenaments.

I aquestes setmanes han començat avui en un entrenament que no he acabat. La sensació energètica ha segut dolenta, i abans d'acabar completament fundit, he preferit abandonar l'entrenament, quan portava 4 sèries fetes. En 13 setmanes que porte de temporada, és la quarta vegada que ho faig. Pareix que m'entra el coneixement, perquè moltes vegades en sensacions dolentes, m'he encabotat fins acabar tot lo que posava en el pla. D'açò no es guanya rés, així que demà.....més i millor.

DIMARTS 25/01/11:

1h13'59" running. Sèries de 2000. A les sèries 150 ppm de mitja i 157 de màx. Mitja total de l'entreno 129 ppm. El ritme mig ha segut de 3'26"/km.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

FRED NO, MOLT DE FRED


DISSABTE 22/01/11:

3h00'13" bici de carretera. 75,4 km. i 1.485 m+ a una mitja de 25,1 km/h. 123 ppm de mitja i 146 de màx.
Ruta: Atzeneta-Les Useres-La Barona-Els Ibarsos-Meanes-Atzeneta-Coll del Vidre-Xaparra-Xodos-Atzeneta.

Menys mal que he eixit tard a entrenar, sino m'haguera deixat els peus i les mans per eixes carreteres. Quan he aplegat a Atzeneta cap a les 11 del matí, el termòmetre només marcava 5ºC, i això que feia molt de sol i no es veia ni un núvol. Me n'he anat a fer un caferet al bar i he eixit a entrenar quasi a les 12 del matí.

La veritat és que una vegada t'has posat en marxa, anant vestit amb la roba adecuada, el fred es passa prompte. Sols he passat fred, sobretot a les mans que quasi no me les notava, en el tram de baixada des del Coll del Vidre fins a la Xaparra, ja que anava suat de la llarga pujada al Coll del Vidre, i al ser un tram curtet, no he volgut parar a posar-me l'impermeable per anar més protegit. I m'ha tocat baixar poc a poc, per a no passar més fred del compte. D'Atzeneta a Xodos si que me l'he posat i la sensació ja no ha segut ni pareguda.

Feia unes quantes setmanes que no feia una eixida llarga amb la bici. Ja hi havia ganes. Aquestes rutes m'agraden molt i em motiven d'allò més.

I per la vesprada ruta, però amb el cotxe. Avui, la meua penya, hem fet la pegada de cartells del concert de Tom Bombadil que organitzem el 12 de març. Tota la vesprada fins les 10:30 de la nit per eixos pobles pegant cartells de bar en bar. I després soparot per a rematar. O siga, que el descans d'avui ha segut més bé inexistent.

DIUMENGE 23/01/11:

1h39'15" running per muntanya. 515 m+ a una mitja de 129 ppm i una màxima de 146 ppm.
Ruta: Pedra (Borriol)-Antenes-Font de Sant Martí-Font de Codina-Pedra.

Rodatge per muntanya suau, avui amb molta gent del grup. Si el dia que vam quedar a Atzeneta vam ser prou gent, avui ens hem superat. Poques vegades som tanta gent, a no ser que hi haja un objectiu important i comú per a tots a la vista.

Portàvem la idea de fer la primera part del Marató de Borriol, però al final hem fet una ruteta més suau. Hem eixit prompte, a les 8 del matí, i feia molt de fred. Aquestos dies anem ben servits de temperatures baixes.

A Atzeneta, dissabte i diumenge hem tingut una mínima de - 8,5ºC els dos dies. I la nit i matinada entre estos 2 dies, hem estat quasi 11 hores per baix de - 6ºC.

Avui ha segut la festa del Castell. Així que després d'esmorçar cap amunt. Lo de sempre......unes cerveses i quatre cançons a les "paraetes", una mistela, uns cacaus i uns xoricets als clavaris, a tocar la campana amb els xiquets (tant el meu fill com el meu nebot, tota la setmana portàven el "convoi" de pujar al Castell)........hi ha que complir amb la tradició.

Encara que la tradició completa haguera segut pujar amb la processó (ho deixarem per a quan el xiquet puga fer tot el camí caminant tot sol) i quedar-se a dinar allí dalt, per a lo que avui no feia massa bon oratge. La veritat és que em dona la sensació de que cada vegada puja menys gent i de que sempre som els mateixos. Molta gent jove passa del tema. Altra gent de le meua edat es desvinculen del poble i els dona igual. De gent major cada vegada n'hi ha menys. I l'ajuntament no fa rés per a que la gent es "convoie" a pujar. No sé.....una torrada, una paella monumental, una xaranga, un dolçainer,......algo en definitiva.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE!!!

viernes, 21 de enero de 2011

DESPRÉS PROU DE TEMPS, EN LA FLACA CAP AMUNT


DIJOUS 20/01/11:

1h38'23" rodatge amb bici de carretera. 39,73 km. i 755 m+ a una mitja de 24,2 km/h. 115 ppm de mitja i 143 de màxima.
Ruta: Atzeneta-Benafigos-Coll del Vidre-Atzeneta-Mas de Cristian-Atzeneta.

Bon rodatge avui, amb Cristian, amb la bici de carretera, a un ritme suau, però amb bones sensacions. 

Ja feia dies que no tirava cap amunt amb la bici, i no hem escollit precisament el millor dia, ja que l'oratge que feia conforme anàvem agafant altura, era indicador de lo que els partes meteorològics diuen que ve a partir de demà. Aquest oratge no té rés a vóre amb "l'estiuet" que vam tindre la setmana passada. Ara, açò és lo normal al mes de gener, i no lo altre. Però bé, si vas ben vestit, una vegada t'has posat a la feina, el fred cara cap amunt es passa prompte. L'altra història és quan et tires a baixar, si has suat massa pujant.

El dissabte toca un altra vegada amb la bici de carretera, aquesta vegada una tirada més llarga de quilòmetres.  La veritat és que tinc ganes de tornar a reprendre aquestes tirades llargues que tant m'agraden. A 8 setmanes vista del primer objectiu llarg de la temporada, ja toca anar omplint la saca de quilòmetres. Ja vorem que és lo que l'oratge ens deixa fer.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!


miércoles, 19 de enero de 2011

PER MEANES

DIMECRES 19/01/11:

1h01'48" running per pistes. 205 m+ a una mitja de 131 ppm i en una màxima de 144 ppm.
Ruta: mas de Cristian-pista que puja als ullals del Riu-terme Benafigos-mas de Cristian.

Avui hem eixit a rodar per "territori Cristian", per Miami, jejejejeje......no, per Meanes. Hem anat per algunes pistes per les que no havia passat mai, fins arribar al Riu Monlleó. Una vegada ací, ja hem anat per una pista que sí que coneixia d'haver passat en la BTT, quan puge cap a Benafigos.

Cristian, ja tinc una possible ruta per a fer, que crec que tampoc seria massa llarga. Ara bé, s'ha de provar per trams. Començar i acabar als Molins de Vent. Del punt on hem pegat la volta, seguir fins arribar al riu i empalmar en la pista del BMR que puja fins el bassot. I allí ja agafar la senda de baixada fins als molins.Supose que serà una ruta d'algo menys de 2 hores a la marxa d'avui.

Poc a poc farem un bon inventari de rutes. Ara sols en falta GPS per a fer-les públiques.

Les cames, després de 3 dies seguits de prou de volum, avui s'han tornat a portar bé, encara que estàven un poc més pesades que ahir.....normal. Un ritme un poc més light no haguera anat mal, però anant-ne dos, sempre sol passar el mateix, sempre se és capaç de donar-li un puntet més.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 18 de enero de 2011

LA COSA NO ESTÀ TAN MAL


DIMARTS 18/01/11:

1h18'52" running. Sèries de 2000. A les sèries una mitja de 144 ppm i una màxima de 159. Mitja total de l'entreno 132 ppm.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Avui les pistes estàven molt concurrides. He entrenat a migida amb Cristian. I es nota que la gent ja s'ha recuperat del marató i que ja s'han acabat les festes de Nadal, ja que avui hi havia prou gent entrenant a eixes hores.

Supose que el cabreig haurà fet efecte, ja que l'entreno d'avui, després d'haver competit el diumenge i després d'haver rodat ahir en la bici 1h30', ha segut bo.

El ritme ha segut "light" i la recuperació quasi nula. D'això es tractava, per a vóre com estava muscularment. Les cames "picàven" un poc i hi havia unes lleugeres agulletes, però avui estàven activades. Tot lo contrari que el diumenge.

He fet les primeres sèries a un ritme molt còmode, en molt bones sensacions cardiovasculars. I a l'última m'he castigat un poquet, fent aquesta en un temps de 6'52", o siga a un ritme de 3'26"/km. acabant molt fort. Entrenament satisfactori que em diu que no estic tan mal. Però açò m'haguera tingut que passar el diumenge i no avui. Així que hi haurà treballar per a que no torne a passar.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

lunes, 17 de enero de 2011

¿DECEBUT? NO....CABREJAT.


DILLUNS 17/01/11:

1h30'20" rodatge en bici de carretera. 37,52 km. i 500 m+ a una mitja de 24,9 km/h. 104 ppm de mitja i 129 de màxima.
Ruta: Atzeneta-Torre d'En Bessora-Mas de La Solana-Atzeneta.

Hem eixit a rodar Cristian i jo. L'oratge, encara que prou bo, no té rés a vóre en el que va fer la setmana passada el dia que vaig eixir en la bici. Rodatge molt suau, per a moure les cames i prou.

Si no haguera eixit amb companyia, els haguera pegat un bon càstig a les cames fent una pujada a Xodos o a Benafigos. S'ho mereixen després de lo d'ahir. Eixe pensament m'ha vingut rodant. No he fet mai açò, però tinc ganes i encara queda molta setmana.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

domingo, 16 de enero de 2011

DESASTRE D'INICI DE TEMPORADA


DIUMENGE 16/01/11:

IV Cursa de muntnaya Tombatossals. 1h51'15" i posició 18 de la general. 21 km. i 820 m+ a una mitja de 147 ppm i en una màx. de 155.

Com deia fa uns dies, avui ha segut el retrobament en la competició a les curses per muntanya. I l'estreno de la temporada ha segut roïn. 4' més que l'any passat i 6' més que fa dos anys.

Per a rés el resultat i les sensacions d'avui es corresponen amb els bons entrenos de sèries que estic fent aquestes últimes setmanes, i en les bones sensacions que he tingut en alguns rodatges per muntanya, sobretot el del dia 04/01 rodant per Xodos, en el que em va eixir una pujada al Marinet més que bona (19'57"), en 10 ppm menys de mitja de lo que he fet avui. Avui no he segut capaç de fer cap pujada dura trotant.

La mostra de que lo d'avui no té rés a vóre en lo que té que ser una bona competició (damunt curta i explosiva com és Tombatossals), és la mitja de pulsacions que he fet. 147 ppm, que és la mateixa mitja que vaig fer el dia de la MiM, cursa molt més llarga i aeròbica. Però això no és tot. El ritme per quilòmetre avui (5'17"/km) ha segut més lent que el de la MiM (5'12"/km). 

No sé qué li passa al meu cos per a tindre aquestes variacions en quant a sensacions i rendiment, ja que avui, en teoria sent dia de competició, haguera tingut que estar bé. Però bé, no vull calfar-me més el cap. A la pròxima més i millor.  Lo d'avui ho deixarem en un bon entreno.

Com que sempre hi ha que traure algo positiu, lo més important d'avui ha segut que les sensacions al turmell esquerre, han segut excel.lents, com si estiguera ja recuperat al 100%. Espere que açò tinga continuïtat, ja que avui ha hagut trams en els que he tornat a disfrutar baixant com a mi m'agrada.

La meua entrada a meta ha segut amb Davitillo, xiquet de Vilafranca de 18 anyets, que té per davant un futur prometedor a les curses de muntanya. Com li he dit quan creuàvem la meta, "l'auela i el xiquet agafats de la maneta", jejejejeje.

Penje ací baix una foto de Lucas i Juanan, 3er i 2on classificats respectivament ahir al GR10Xtrem. Perfecta reflexió de la satisfacció que van sentir els dos "runnrockers".


De Santiago dir que finalment va fer un temps de 12h48', baixant en més de mitja hora les seues previsions. Enhorabona per a ell, que estava molt satisfet amb el resultat.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

sábado, 15 de enero de 2011

EL RETORN A LES CURSES PER MUNTANYA

DIVENDRES 14/01/11:

30' de passeig per la senda de la Font del Forcall i la que puja al Mas de l'Andreva.

Avui tenia un rodatge suau i curt més unes rectes per activar les cames. I demà descans o rodatge molt suau en la bici de carretera. Però com que un té les seues manies, el dia abans d'una cursa, i damunt curta, no m'agrada fer bici. I tampoc descansar. Així que en principi portava la idea de fer algo curt i suau els 2 dies.

I a migdia a l'hora d'eixir, m'he dit....descansa. Segur que t'anirà bé per a les cames. Però per la vesprada, veient l'oratge que estava fent, i com que ja estava ociós, he fet un "kit-kat" i me n'he anat a fer un passeig curtet, només per a menejar un poc les cames i no estar tot el dia sentat, i per a disfrutar del monte.

DISSABTE 15/01/11:

31'24" running. Rodatge molt suau més unes rectes per activar les cames. 121 ppm de mitja i 145 de màxima.
Ruta: Vall d'Alba-La Barona-Vall d'Alba.

Males sensacions. Cames pesades i males sensacions cardiovasculars. Demà.........

He dormit quasi 10 hores (cosa que feia........no me'n redorde quan de temps feia que dormia tant) i he estat tot el matí fent el gos a casa. I en teoria tindria que estar descansat, però rés d'això. ¿O és que estic massa descansat? Demà es vorà.

Avui s'ha disputat, o millor dit s'està disputant, ja que a hores d'ara encara molta gent deu d'estar per el monte, el GR10Xtrem, ultratrail de 93 km. que uneix les poblacions valencianes de Puçol, a la costa, amb Andilla, a l'interior i llindant ja en Terol. 

I hi ha una molt bona noticia per a donar. El nostre company de grup d'entreno Lucas Boix, "l'auela de Sueca", ha quedat segon, per darrere de Juanan Ruiz, també amic i company, aquest segon d'equip. Lucas no sortia en les quinieles que els medis especialitzats feien aquesta setmana. Però aquestes curses llargues, posen a cadascú al seu lloc. I ell ha estat finalment al que es mereix.



És impresionant el rendiment que Lucas li trau als entrenos i lo bé que rendeix en aquestes curses llargues. Enhorabona, estàs fet un crack, i tots els que estem posant-nos en aquest món de les ultres, tenim molt aprendre de tú. Highway to hell !!!

També corria Santiago, del que de moment no tinc cap noticia. Un altre exemple a seguir en curses llargues i en moltes moltes coses a ensenyar-nos.



Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 13 de enero de 2011

¿ESTEM AL MES DE GENER O AL MAIG?

DIJOUS 13/01/11:

1h25'05" rodatge en la bici de carretera. 36,92 km. i 425 m+ a una mitja de 26 km/h. 108 ppm de mitja i 133 de màxima.
Ruta: Atzeneta-Les Useres-La Barona-La Pelejaneta-Els Ibarsos-Meanes-Atzeneta.

Avui he eixit a entrenar en la bici de carretera. Feia des de meitat desembre que no eixia a rodar en la bici. I millor dia no he pogut triar. A migdia feia un dia més aviat propi del mes de maig, que de les dates en les que estem. He eixit en l'equipació d'hivern, però ben bé s'haguera pogut eixir en la d'estiu. La veritat és que donava gust estar a l'aire lliure.

Ara, aquesta situació amb aquest oratge tant bo, es veu que té els dies contats. Melcior diu que la setmana que  ve, ha de fer fred la gana, i que per al diumenge 23, que és la festa del Castell a Atzeneta, es preveu una màxima de +5ºC. Queden molts dies encara, però.....com que estem en época de fred, és més probable que faja eixe fred, que la calor que ha fet avui.

El ritme del rodatge, ha segut molt suau. Així i tot, després de 4 setmanes sense tocar la bici, la sensació de cames ha segut algo rara. A més, ja fa uns dies que, com que estic en setmanes d'acumulació, vaig en les cames un poc pesades. Espere arribar descansat al diumenge, per almenys poder tindre bones sensacions.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!


miércoles, 12 de enero de 2011

I MÉS MILS !!!


Aquesta foto és de la Vall de Pineta, al Pirineu. Ací és on comença la Monte Perdido Extrem que vam fer aquest passat estiu. ¡¡ Quina passada i quina majestuositat de muntanyes !!

DIMECRES 12/01/11:

1h02'21" running. Sèries de 1000, a un ritme mig de 3'24", a una mitja de 143 ppm i en una màxima de 158. Mitja total de l'entreno 123 ppm.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Bon entreno, i en coneixement, de mils una altra vegada. I això que avui hem trobava prou pesat de cames. Com que el diumenge hi ha competició, m'he agafat les sèries en més traquilitat que les setmanes anteriors, a vore si així arribe prou descansat per a poder estar bé, i retrobar-me així en bones sensacions de competició després de 5 mesos sense fer una cursa. Des de Vistabella, que va ser a principis d'Agost, que no he tornat a competir.

Els 4 primers mils els he fet entre 3'29" i 3'26", molt còmodes sobretot cardiovascularment, que és el més important. Al 5é he apretat un poquet més, però encara més lent que els de les setmanes anteriors, 3'22". I a l'últim m'he apretat i m'he llevat la carbonilla. He passat el primer 500 en 1'36", i com que quedava gas li he donat una rosca més, acabant el mil en 3'08", en les mateixes pulsacions màximes que la setmana passada.

Ara uns dies de rodatges suaus i a vóre que passa el diumenge.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 11 de enero de 2011

PROVA D'ESFORÇ ANUL·LADA


¿Vos agrada la foto? Espectacular.....¿Algún muntanyer dels forts (que no l'haja vista a la mateixa pàgina que jo) sap on és? Observeu la col-i-flor en que es converteix la paret de l'esquerra.

Bé, nosaltres ens conformem en rodar per uns paratges i en unes condicions ben diferents a les de la foto. Ara, que rodar rodar, allí tampoc podriem. Però disfrutar de la muntanya.....la gana i més.

Avui he eixit a rodat amb Cristian a migdia. De no ser per el ventet que corria, avui haguera segut un entreno de pantaló curt (que ho ha segut) i mànega curta. Pareix que el fred ens estiga donant una treva. Però encara queda hivern......la gent major diu que encara queda fred la gana per vindre......I tant que en queda !!!

Avui teniem la prova d'esforç, però ahir per la vesprada em van tocar per a anular-me-la, per malaltia del metge. De moment ens hem lliurat d'una bona rexinflada, però hi ha que tornar a demanar data. És precís.

DIMARTS 11/01/11:

1h00'03" running per terreny ondulat. 230 m+ a una mitja de 138 ppm i una màxima de 146.
Ruta: Atzeneta-pont de Castelló-pont d'Useres-camí del Castell-granja Otilio-Mas Propet-Madonya-Terres Blanques-plaques solars-Venta del Rullo-antic camp de tir-Mas d'En Jaume-camí de Sant Gregori-Atzeneta.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

domingo, 9 de enero de 2011

BONA SETMANA D'ACUMULACIÓ


Avui he finiquitat una setmana canyera d'entrenos. Un volum de quilòmetres prou elevat i ritmes sempre vius. Setmanes d'eixes en les que no saps quin és el dia regeneratiu i còmode. ¿Ha hagut algún dia d'eixos aquesta setmana?.......Crec que no. 

Ha segut una setmana d'eixes en que algun dia t'arriba l'home de la maça i et fa pensar que no pots en tot lo que estàs fent. Però quan arriba eixe dia, hi ha que esquivar a aquest maleït homenet, sobreposar-se, recuperar-se i continuar en la feina. S'afluixa un poc el pistó i a l'endemà com a nou.

A mi aquest dia em va arribar el dissabte. Després d'haver completat 4 dies d'entrenos més que bons per a mi, el dissabte va ser un dia de sensacions horribles, tant musculars com cardiovasculars. Les cames costa amunt van dir que no volien anar. I a unes pulsacions on tinc que anar còmode, anava "ofegat com una rata". Menys mal que per pla encara vaig funcionar a un ritme decent. Però bé, vaig afluixar el pistó, vaig completar l'entreno i avui ja he rodat en unes sensacions millors.

Bé, aquestos han segut els últims 3 entrenos fets:

DIVENDRES 07/01/11:

1h04'36" running en progressió, acabant a tope. 134 ppm de mitja i 159 de màx.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Bon entreno on al final he acabat apretat apretat. Però content, ja que he començat el progressiu a un ritme de 4'10", i quilòmetre a quilòmetre he anat incrementant el ritme, fins acabar l'últim km. a 3'23", en unes ganes de parar-me enormes.

DISSABTE 08/01/11:

1h29'17" running, fent colines. 120 ppm de mitja i 148 de màx.
Ruta: escalfament per el camí vell de Castelló i colines a la pista del Pou del Guardia.

Entrenament per a oblidar. Però hora i mitja d'entreno a la saca i després a esmorçar amb Cristian al Ramón, en una bona tertúlia amb gent que hi havia allí esmorçant.

DIUMENGE 09/01/11:

1h43'06" running per muntanya. 14 km. i 750 m+ a una mitja de 130 ppm i en una màxima de 146.
Ruta:  hem deixat els cotxes a l'entrador del Pou de la Riba i per una senda que va per les llomes que es queden a l'esquerra de la carretera, hem arribat fins al Coll del Vidre. Després, per els tallafocs que hi han a l'esquerra del Coll del Vidre hem anat a buscar el control de la cursa de la Nevera, fent monte a través a l'últim tram. I ja per el circuit de la cursa de la Nevera, hem baixat fins al Pou de la Riba, i per la pista formigonada, una altra vegada fins als cotxes.

La primera part d'aquesta ruta és prou canyera, ja que quan hem arribat al Coll del Vidre tan sols portàvem 5 km. i ja haviem acumulat un desnivell positiu de 540 m+. Des de l'inici fins ací, només hi han un descanset i és ben curt. La resta, tot de remar costa amunt. Bon circuit per a entrenar pujades llargues a ritme.



I la resta de desnivell s'acumula en els 2 tallafocs que hi han després de creuar la carretera, ja que després el terreny és tot costa avall.

Avui hem segut una catarba de gent. Jo que em pensava que en seriem 6 ó 7 i n'hem acabat sent el doble. A més, hi havien cares noves al grup, que poc a poc va creixent.

Ara toca una setmaneta de baixada de pistó, per a competir el pròxim diumenge a la IV Cursa de Tombatossals. Com que estic en època d'acumulació, lo de les sensacions i el resultat serà una loteria. Així que eixirem a fer-lo lo millor possible, retrobant unes sensacions de competició que no experimente des del mes d'agost, quan vaig fer la cursa de Vistabella. 5 mesos és massa temps sense competir, però la lessió ha portat això.

Abans, el dimarts em faré una prova d'esforç. Això sí que em dona mandra. Però fer-ne un parell per temporada, és més que recomanable. Així que, a patir toca.


Salut i muntanya
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 6 de enero de 2011

2 ALBARDUSCOS, DESCOBRINT SENDES PER XODOS

DIJOUS 06/01/11:

1h26'45" running per muntanya. 635 m+ a una mitja de 132 ppm i en una màxima de 145 ppm.
Ruta: Xodos-barranc-pujada al Marinet per la senda de l'esquerra-Pla de la Creu-pista Banyadera-Mas de Vela-senda nova (la que buscava) que baixa per el barranc del Mas de Vela-Xodos.

¡¡ Quin rodatge més guapo que hem fet avui !! Aquest és dels que fan afició i són per a ensenyar.

El primer tram fins al Mas de Vela, ja el coneixia. Hem pujat per una senda que va per el marge dret del barranc que es queda a l'esquerra del Marinet. I des d'uns singles que hi ha a la part més altra d'aquesta senda, hem observat la senda que baixa per el marge esquerre d'aquest mateix barranc, i que en dos ocasions havia volgut fer i no havia trobat.

Aquesta primera pujada, fins al Pla de la Creu, ens ha costat uns 40' i té un desnivell positiu de 425 m+. O siga, que és de les bones, llarga i de les de remar.

D'ací hem continuat la ruta per on vaig anar el dimarts, direcció al Mas de Vela, però avui hem aplegat fins al mas. Ací ens hem parat i de seguida hem vist el començament de la senda que estàvem buscant. ¡¡ I quina senda més guapa !! Molt evident, de bon xafar, sempre per dins de bosc i bona per a "zumbar-li" baixant (o pujant si es fa en sentit contrari). La senda ens ha dut a un mas que darrere té una era on hi ha un palet de blocs. Ací,  hem empalmat una altra senda que continua baixant cap a dins del barranc. Aquest tram ha segut també molt xulo, en senda per baix de carrasques, que ara estava tota tapada de fulles seques, però sense cap problema per a seguir-la. Una vegada al cul del barranc, hem començat a pujar cap a un mas que haviem vist abans, i sense arribar a aquest mas, la senda tira cap a la dreta, anant a parar a una pista que ens ha portat al tram per el que hem fet els 10 primers minuts del rodatge.

El terreny que hem tocat, dona joc per a fer un rodatge prou més llarg en una àrea no massa gran, i en la possibilitat d'acumular bastant de desnivell, ja que al Marinet es pot pujar per 3 sendes diferents, totes elles prou canyeres.

Bé, contiuarem investigant terreny.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 5 de enero de 2011

AVUI MÉS MILSSSSSSSSSS I MILLOR !!!

DIMECRES 05/01/11:

1h25'50" running. Sèries de mil a un ritme mig de 3'16"/km. a 147 ppm de mitja i 158 ppm de màx. Mitja total de l'entreno 128 ppm.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Avui a les pistes era el dia dels mils. Tots els que estàvem entrenant per allí a migdia hem fet el mateix tipus de sèries. Llàstima que he arribat molt tard, i no m'he pogut "acoplar" amb ningú.

He coincidit amb Abel, Sergi, El Pelat, Marta Pons i el seu home. Amb Sergi he compartit uns minuts d'entreno, ja que mentre jo feia l'escalfament ell feia la tornada a la calma, i hem rodat una estona junts. Li he donat l'enhorabona per la gran cursa i gran marca que ell i Abel van fer al Marató de Castelló. 2h30', quasi rés.

Avui anava mentalitzat de fer un entreno de mils, com a mínim com el de la setmana passada. Però es veu que coincidir amb tots aquests corredors, encara que haja segut durant poca estona, m'ha donat força per a exprimir-me un poc més. Les 3 primeres sèries les he fet més o menys com la setmana passada, però després poc a poc m'he anat "encenent", fent unes quantes sèries més molt constants en 3'15" i quedant gas per a fer les 2 últimes en una rosca més, acabant l'última en 3'12". Llàstima que enguany, quasi sempre que em toquen entrenos de qualitat em toca fer-los sol, ja que el "pique" que hi ha quan entrenes amb més gent, fa que tragues algo de dins, que sense companyia és difícil de traure. Encara que jo crec que avui ho he aconseguit.

Així que, entrenament boníssim a la saca el dia del Roscón. Regal de Reis.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 4 de enero de 2011

DESCOBRINT TERRENY PER XODOS

DIMARTS 04/01/11:

1h24'19" running per muntanya. 585 m+ a una mitja de 129 ppm i en una màxima de 147.
Ruta: Xodos-Marinet-Pla de la Creu-pista del Mas de Vela-tram nou desconegut-Xodos-pista Mas de Gargan-Xodos.

Feia des del primer dissabte del mes de setembre que no pujava de Xodos cap amunt. Avui a migdia he pujat en l'intenció de pujar per la senda del Marinet que tots coneixem, i baixar per una altra que li pega la volta al pic, la qual tenia controlada i s'acoplava a l'hora de rodatge que volia fer. Però quan he arribat al Pla de la Creu, m'ha entrat la vena d'explorador, i me n'he anat a buscar una senda que des del pic del Marinet havia vist alguna vegada. 

He tirat direcció a la Banyadera, i al cap d'un quilòmetre més o menys, he agafat una pista a l'esquerra, que té una cadena posada i que baixa al Mas de Vela. En principi volia arribar fins al mas i des d'allí buscar la senda. Però a mitja baixada, he vist que a la dreta en sortia una, i he tirat per ací. Aquesta senda no està massa transitada, però si t'hi vas fixant i parant, es pot seguir prou bé. En tres llocs, l'he perduda, i ja em veia o reculant, cosa que no m'agrada gens, o fent alguna aventureta monte a través. Però en les tres ocasions ha hagut sort i finalment he tornat al camí correcte. Ara bé, crec que la senda que he trobat, no és la que jo volia fer en un principi. Hauré de pujar un altre dia al pic del Marinet per a comprovar-ho.

Finalment he eixit a uns masos per els que ja havia passat més vegades, que estan al mig de la pista que tira cap al Mas de Gargan. I ja des d'ací a Xodos.

En el terreny que tinc tant prop de casa i perquè hauré entrenat tantes vegades del Coll de la Bassa cap a baix.....

És impresionant la quantitat de muntanya que hi ha entre la Lloma Bernat, Xodos, Llucena, Pic Penyagolosa i Villahermosa. I tot a un tir de pedra per a mi.

L'entrenament s'ha allargat quasi mitja hora més de lo que tenia previst, però ha valgut la pena. A més, les sensacions avui han segut prou bones, després dels tres dies últims de males sensacions, fent una pujada per la senda del Marinet molt bona.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

domingo, 2 de enero de 2011

BON ANY 2011 A TOTS !!!

Bé, acabem de començar un nou any en el que segur que més d'un té un grapat de bons propòsits per a complir. Des del blog vull desitjar-vos a tots que tots aquestos propòsits vagen per bon camí, que disfruteu molt de tot i que sigueu tots molt feliços.

Els entrenos d'aquestos 3 dies han segut:

DIVENDRES 31/12/10:

1h28'41" running. Entrenament de colines, fent 270 m+ a una mitja de 122 ppm i en una màx. de 154.
Ruta: escalfament per el camí vell de Castelló i colines a la pista del Pou del Guardia.

Després de 3 dies d'entrenos molt bons, avui les sensacions han segut d'anar molt apretat. Menys mal que he entrenat amb Cristian, ja que sino, no sé si haguera acabat l'entrenament.

DISSABTE 01/12/10:

27'26" running, rodant molt suau, a una mitja de 110 ppm i en una màx. de 135.
Ruta: volta de baix del Bovalar.

Avui és el segon dia de la temporada que he abandonat l'entrenament. He fet l'escalfament, i quan he començat a apretar, m'he agobiat molt de cames, però sobretot cardiovascularment. Hi ha vegades que no val la pena voler encabotar-se en complir en el plan. I avui era un d'eixos dies. I més si és el dia de Cap d'Any. Així que cap a casa i demà més.

DIUMENGE 02/12/10:

1h47'00" running per muntanya. 845 m+ a una mitja de 133 ppm. i en una màx. de 148 ppm.
Ruta: hem fet part del circuit de la cursa de Tombatossals, afegint un parell de pujades més.

El principi de l'entreno avui s'ha tornat a fer pestós. Després ha millorat un poc la sensació, però l'última pujada s'ha tornat a fer pudenta.

Sobretot per culpa de la lessió, feia molt de temps que no entrenava per un circuit com aquest, en continues pujades i baixades en molt de desnivell i molt tècniques. Les cames estan un poc verdes per a rendir en estos circuits, però.... com que encara estem començant la temporada, poc a poc ja aniré agafant eixa força que em falta.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!