jueves, 30 de diciembre de 2010

DESCOBRINT TERRENY PER BENAFIGOS

DIJOUS 30/12/10:

1h29'05" running per terreny ondulat. 445 m+ a una mitja de 129 ppm i una màx. de 146.
Ruta: entre Benafigos-Lloma-Ortisella-Benafigos, pegant unes quantes voltes i enganyat-me alguna vegada.

Avui m'ha entrat la vena "exploradora". Així que me n'he pujat a Benafigos a investigar pistes i sendes per a vóre si puc enllaçar una ruta que estiga sobre els 20 km. La setmana que ve pujaré un altre dia, a acabar de rematar la feina. El terreny que he tocat, era 100% desconegut per a mi, i això ha fet que l'entreno s'hage passat en un bufit.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 29 de diciembre de 2010

ENTRENAMENT DE MILS A SOLES I OLÉ !!!


Com que enguany la cosa va d'ultres, i a més d'estar ben entrenat físicament, hi haurà que estar ben curtit psicològicament, avui ha tocat fer un altre entrenament de qualitat a les pistes a soles. 

Abans de fer aquest entrenament estava un poc apàtic, sense ganes de pegar-me eixa matxacada i menys sense companyia. A més em notava un poc cansat, o és que el cap volia fer-me creure que així estava. Però està clar que hi ha que lluitar contra el cap i els pensaments per a pegar-li la volta a la truita. Al final ha acabant eixint un entrenament molt molt bo. El millor entrenament de mils de la temporada, notant una bona progressió des de l'últim entreno fent aquestes mateixes sèries.

En la mateixa situació que jo hi havia un home, al que només conec de coincidir amb ell a les pistes. L'un a l'altre hem anant animant-nos mentre feiem les sèries. I la veritat és que açò és una bona ajuda. És com quan t'animen mentre estàs fent una cursa, que hi ha moments en els que pareix que les cames vagen soles.

DIMECRES 29/12/10:

1h25'48" running. Sèries de 1000 a un ritme mig de 3'18"/mil, a una mitja de 145 ppm i 157 de màx. Mitja total de l'entreno 126 ppm.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Com un rellotge, els he fet tots entre 3'18" i 3'20", i m'he estirat en els 2 últims, fent 3'15" i 3'12" respectivament. Me n'he anat cap a la dutxa en una sonrisa d'orella a orella. A la saca !!!

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 28 de diciembre de 2010

NOU INVENT PER A CÓRRER EN CASA


Com que entrenar en rodillo no em va convéncer massa, mirant en una tenda on-line de fitness, he vist l'aparato de la foto de dalt, que fa molt poc ha eixit al mercat. Pareix ser una alternativa molt eficaç a les cares  cintes de córrer. La diferència principal amb la cinta de córrer, és que aquesta corre impulsada per l'energia elèctrica baix els nostres peus. I en la roda, nosaltres som els que fem l'esforç per a que gire, per lo qual aquest esforç és més efectiu i econòmic.

L'únic inconvenient és el tamany, ja que les dimensions aproximades són de 2 metres d'alt per 2 de llarg i 1,5 d'ample. Però com que el garatge de ma casa és gran i no el tinc gaire ocupat, estic valorant el comprar-ne una, ja que el preu no m'ha paregut gens car.

En quant a l'entreno d'avui:

DIMARTS 28/12/10:

1h00'06" running per terreny ondulat. 210 m+ a una mitja de 132 ppm i una màx. de 143.
Ruta: Atzeneta-pont de Castelló-pont d'Useres-camí del Castell-granja Otilio-Mas Propet-Madonya-Terres Blanques-plaques solar-Venta del Rullo-carretera-Atzeneta.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

CAP DE SETMANA DE FARTERES

Aquestes són dates de germanor, de sentiments especials, de reunions familiars, de retrobaments, de regals..... i com no de farteres. ¡ Quina manera d'abusar, mare meua ! Jo mentre no tinc la tentació davant, ni ho pense. Però si em presenten davant dels morros coses bones i goloses, i no tenint cap objectiu principal a curt plaç, doncs no soc capaç d'aguantar-me. I com que en aquestes festes, d'aquestes coses no en falten mai, doncs això és el que he fet, abusar. Així que almenys entre setmana hi haurà que posar-se a ratlla per a perdre lo guanyat.

El fred li està pegant de valent aquestos dies. Hem enganxat 4 dies seguits de molt d'aire i a més molt gelat. Ara bé, la neu es resisteix a caure. A vóre si prompte cau la primera nevada i podem fer algun rodatge per el Penyagolosa i voltants, d'eixes que fan afició. De moment, els pantalons curts i la mànega curta, estan guardats a l'armari.

Els entrenos d'aquestos 2 dies han segut:

DISSABTE 25/12/10:

1h00'05" running per terreny ondulat. 405 m+ a una mitja de 132 ppm i en un màxima de 144 ppm.
Ruta: circuit de la cursa de Vall d'Alba, fent alguna variació per a allargar-la.

Avui m'ha costat molt sortir a entrenar. Feia una aire molt fort i molt gelat. Tenia 3 opcions al pla d'entrenament. Bici, descartada per l'aire, descans o 1 horeta de running. El descans tampoc tocava, i menys en l'abusamenta de dolços del sopar de la Nit de Nadal. Hi havia que cremar algo, així que he fet un rodatge viu per terreny ondulat.



DIUMENGE 26/12/10:

2h15'13" running per muntanya en desnivells forts. 19,2 km. i 940 m+ a una mitja de 124 ppm i en una màx. de 147 ppm.
Ruta: Ortisella-Penyacalva-Ortisella.

Aquesta és una de les rutes més guapes i un dels millors circuits per a entrenar, fent prou de desnivell en pocs quilòmetres. A més, la ruta acaba en una pujada d'uns 30' des del Riu Monlleó fins a l'Ortisella, en un tram de pista molt empinat a l'última part de la pujada, on hi ha que remar de valent per a mantindre un bon ritme de pujada. És un circuit perfecte per a simular finals de cursa pestosos.

Hem entrenat junts Xari, Beto, Juanito i jo. Quan passàvem per Atzeneta el termòmetre del cotxe marcava -4ºC baix 0, i després m'han dit que al termòmetre oficial s'ha arribat a -7ºC. Però almenys ja no bufava l'aire d'ahir. Quan hem arribat a l'Ortisella, la temperatura era de -2ºC, i hi havia gel per tot arreu. Estàven gelades les fonts, els bassiols, els tolls......i les nostres mans també. Una vegada t'has posat en marxa, si portes la roba adecuada, que no vol dir portar molta roba, no es té fred. Però avui les mans, sobretot les puntes dels dits, inclús portant guants, estàven gelats.




Avui hem vist més cabres que mai, fent aquesta ruta. N'haurem contat una trentena llarga. Crec que haurem vist a quasi totes les que hi han al barranc per el que hem pujat a Penyacalva.



Al acabar l'entreno, sense encantar-se perquè encara feia molt de fred, ens hem canviat i hem baixat a Atzeneta a fer un esmorçaret al lloc de costum, en una tertúlia de les bones que s'ha allargat fins quasi l'hora de dinar.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

viernes, 24 de diciembre de 2010

BON NADAL A TOTS !!!!

Les meues tarees de Papa Noel, repartint caixetes de Nadal, van acabar ahir dijous. Campanya 2010 liquidada. L'any que bé més i millor. Ara torne la tranquilitat.

Tornem a tindre un oratge aspre, que a mi no m'agrada per a rés, i menys per a entrenar. Però bé, quan arriba l'hora de complir en la rutina diaria, sense pensar si apeteix o no, un es canvia de roba i a moure les cames. Al cap de 10', ja no te'n recordes si t'apetia o no.

Els entrenos d'aquestos dos dies han segut:

DIJOUS 23/12/10:

1h08'26" running. Rodatge progressiu acabant a tope. 138 ppm de mijta i 157 de màx. fent 365 m+.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-Coll de la Bassa-repetidor-creuar tot el Bovalar per dalt fins les carrasques de Serafí-Atzeneta.

Menys mal que he intercanviat els entrenos d'ahir i avui, ja que les previsions de vent s'han complit, i avui ha fet un oratge pudent, en molt d'aire i fred.

Ha segut un progressiu acabant molt fort. L'última part del progressiu m'ha pillat baixant del Bovalar, i he tingut la sensació de baixar "com una moto", i he acabat els 3 ó 4 últims minuts per pla a tope. Al acabar, les bateries em marcàven càrrega baixa i de no ser per el fred que feia, m'haguera sentat a una pedra a la vora del camí. Una bona apretada, que si la sumen a l'entreno d'ahir, tenim 2 "castanyes" d'entreno seguides.

DIVENDRES 24/12/10:

47'16" running per pla. 120 ppm de mitja i 131 de màx.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-gravera-Carrascalet-camí dels Plans-Atzeneta.

Després de dos dies intensos, avui tocava rodatge curtet i de relax. 

Des d'ací vull desitjar-vos a tots que passeu unes Bones Festes en companyia dels vostres, que sigueu tots molt feliços, que es complisquen tots els vostres somnis i que disfruteu ATOPEEEEEEEEEE !!!


¡¡¡ BON NADAL !!!

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

P.D.: Com deia l'altre dia el meu vei Ximo, a MENJAR, BEURE I NO CREURE.


miércoles, 22 de diciembre de 2010

TIO MALCRIAT !!!

Avui eixia de Castelló per l'avinguda del cementiri. Quan estava aplegant al semàfor, un home major d'uns 70 anys, en lloc de fer la curva que fan els carrils pintats a terra, ha continuat recte, tirant-se damunt meu. I jo per a que no em pegara, he accelerat. Després s'ha posat darrere meu fent-me llums i pegant bracejades.

Jo he parat a l'empresa Altava, on tenia que fer una entrega. I veig que el tio para, baixa del cotxe, trau llibreta i boli i s'apunta la meva matrícula (no sé que deu pretendre amb açò). I se m'arrima i comença a berrejar, "que si jo estava loco, que si volia matar-lo, que m'havia tirat damunt d'ell, que t'enrecordaràs de mi, que si baixa que te pegaré dos òsties, que si eres un fill de puta". Jo lluny de perdre la calma, m'he limitat a dir-li que ell havia tingut la culpa, que jo no li estava faltant al respecte com ell ho estava fent i que era un maleducat. I ell com veia que jo no entrava al seu joc, cada vegada s'anava encenent més. A aquest tipus de gent l'emprenya més que no entres al seu joc, que posar-se a la seua altura. M'ha faltat convidar-lo a una tila al bar de la gasolinera, per a que se li passaren els nervis. MALCRIAT !!!

En quant a entrenament.

DIMECRES 22/12/10:

58'34" running. Un 8000 per asfalt a 154 ppm de mitja i 160 ppm de màxima.
Ruta: circuit marcant per el polígon de Vall d'Alba.

Aquest entrenament em tocava fer-lo demà. Però mirant aquest matí previsions d'oratge a internet, he vist que per a demà tornàven a donar prou d'aire a migdia, i me negue a tornar a fer un entreno de qualitat on vols controlar el ritme, en eixes condicions. Així que he canvit l'entreno, ja que una canvi com aquest, esta setmana no em trastoca el pla.

Encara que no he anat gens còmode, per el maleït costipat que no acaba de passar-se i que m'ha fet anar massa ofegat, el ritme que he tocat ha segut molt bo. El millor entreno de 8mil dels que he fet aquestes últimes setmanes. El ritme final ha segut de 3'27"/km.

He marcat tots els quilòmetres per baix de 3'30" menys el 7, on el cap m'ha traicionat un poc. I és que fer aquestos entrenos tant canyeros sol, és molt dur. Avui sí que ha segut un entreno dels de atopeeeeeeeeee. Entrenament bo i canyero a la saca !!!

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 21 de diciembre de 2010

SETMANA DE BAIXADA


Aquesta setmana, després de 3 setmanes prou canyeres d'entrenaments, és de baixada. El cos ho agraïrà, encara que de moment, el dormir poc i la falta de descans estan sent les assignatures pendents aquestos dies.

Avui poc que contar en quant a entrenament. Un rodatge curtet i molt suau per a no estar parat i prou.

DIMARTS 21/12/10:

40'08" running per terreny ondulat. 200 m+ a una mitja de 120 ppm. i en una màxima de 132 ppm.
Ruta: recorregut parcial de la cursa de Vall d'Alba.

La foto de dalt és d'un llibret de rutes que ha editat l'Ajuntament d'Atzeneta. L'autor és Aaron Agut. El dia de la presentació van dir que estarà disponible (és gratuït) a l'ajuntament i també a alguns comerços del poble.

També està disponible al següent enllaç:


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

domingo, 19 de diciembre de 2010

DIA BORRÓS

DIUMEGE 19/12/10:

1h49'18" running per muntanya. 675 m+ a una mitja de 123 ppm i en una màxima de 140.
Ruta: Torrocelles-Lloma Bernat-caseta vigilància-senda-Mas del Collet-Foixenta-Mas de Fabra de dalt-Mas de Fabra de Baix-font-Torrocelles.

Entre costipat, cansament acumulat i després d'haver dormint poc més de 4 hores per la festa d'anit, avui el meu cos estava com el temps....borrós. Però lo que més costa i més peresa dona, és posar-se en marxa. Una vegada ho has fet, ja va tot rodat.

He tornat a fer la mateixa ruta que fa dos setmanes, però avui l'he acabada per un lloc diferent. Quan he aplegat al primer encreuament on et pots desviar ja cap a Les Torrocelles, jo he continuat direcció cap al Mas de Fabra de dalt. D'ací m'he desviat cap al Mas de Fabra de baix i he fet cap a la font que hi ha al costat de la senda de la MiM (on berenen els Peregrins de Les Useres el dissabte quan baixen de Sant Joan), i d'ací una altra vegada a Les Torrocelles.

Avui estava tot molt emboirat i no es podia apreciar gaire bé el paissatge. La boira era tant densa, que pareixia una plutja finíssima. I el terreny estava banyat, però no arribava a estar pesat. Córrer en aquestes condicions, la veritat és que m'agrada. Té el seu encant.

Quan he aplegat a Les Torrocelles, li he pegat un "meneo" a la campana. I com que anava brut de fang i banyat, m'he rentat a la font que hi ha dins de l'ermita i després me n'he anat a fer un bon esmorçaret al Ramón. ¡¡ Es tant fàcil disfrutar de coses senzilles !!

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

sábado, 18 de diciembre de 2010

DISSABTE BEN COMPLET


Avui ha segut un dia complet, ja que a pesar de ser dissabte, he tingut que treballar tot el dia. Però a migdia, he tret temps per a entrenar. He pujat al Bovalar, que feia molt de temps que no pujava. La ruta d'avui és un bon circuit per a apretar-se en un rodatge vivet. És un circuit ràpid, ja que no hi ha pendents massa pronunciades, i vas fent continues pujades i baixades.

Per la nit hem celebrat l'aniversari de mon pare, al que li hem preparat una festa sorpresa, i també hem aprofitat per a fer el sopar de l'empresa. Complia 65 anys, així que si vol, li ha arribat l'hora de retirar-se de la feina. Dic si vol, perquè no té massa clar això de la jubilació. En lo clar que ho tindria jo si fora el meu cas.....lo mal és que en la "pandilla" de polítics incompetens i lladres que tenim (dona igual de quin color siguen), no tinc clar que els de la nostra generació poguem arribar mai a cobrar de vells.


DISSABTE 18/12/10:

1h00'49" running per muntanya suau. 345 m+ a una mitja de 132 ppm i en 152 de màxima.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-Coll de la Bassa-repetidor-creuar tot el Bovalar per dalt-Atzeneta.

Salut i muntnaya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

AVUI, LA MÍNIMA MÉS BAIXA EN 3 ANYS


Aquest és el termómetre  del Bar Roures quan  he anat a fer-me  el tallat aquest matí.  No va mal, no. Marca -6,8ºC per baix de 0. I estant allí, Ximo li ha tocat a Melcior i éste li ha dit que el termòmetre oficial, que ell gestiona i que dona les dades a l'AEMET, ha marcat -8ºC. Un valor al que feia 3 anys que no aplegàvem. A les noticies de Canal 9, ha eixit com la mínima més baixa de tota la Comunitat Valenciana avui divendres.

I com a curiositat, Melcior quan ha parlat amb Ximo estava pujant cap a Vilafranca, i al Coll d'Ares el cotxe li marcava +2ºC. A Vilafranca i a Cantavella tenien també una temperatura similar. O siga, una temperatura 10ºC més alta que a Atzeneta. David de Vilafranca i José Ramón de Cantavella, en els que he contactat per Facebook, no es creien que a Atzeneta poguérem estar a una temperatura tant baixa. 

A mig matí, ha passat per l'empresa un client que pujava de Castelló i que té un maset a la marjal i ha dit que allí baix estàven a -4ºC.

Així que a migdia a l'hora d'entrenar, encara que feia solet, m'ha tocat tapar-me en roba llarga. El gel no se n'ha anat en tot el dia i a les ombries encara he vist rosada. 

¿A qui diu que li agrada l'hivern? A mi no. Preferisc que em caiga la gota de suor per el nas.

DIVENDRES 17/12/10:

55'33" running per camins de terra. 105 m+, 117 ppm de mitja i 131 de màx.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-gravera-Carrascalet-pista terme Benafigos-ramblella de Benafigos-Mas d'En Jaume-camí del cementeri-Atzeneta.

Salut i muntnaya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 16 de diciembre de 2010

TOT AL REVÉS

Avui ha segut un dia d'eixos en que no he tingut cap factor favorable per a fer un bon entreno, i més tenint un entreno de qualitat en el que toca apretar. Tornava a fer fred i bastant aire, encara que no tant com ahir. Cansament acumultat, tant de les sèries del dimarts com de tindre que anar a repartir estos dies caixetes de Nadal. Però lo pitjor,  un bon costipat, en molta congestió i en eixa sensació de que estàs tot el dia mig dormit.

Lo que conta, que he entrenat......entrenament a la saca.

DIJOUS 16/12/10:

1h00'13" running.  Un 8mil per asfalt. 132 ppm de mitja i 159 de màx.

Ruta: circuit marcat per el polígon industrial de Vall d'Alba.


Al final el ritme mig ha segut de 3'33"/km. No està mal per a no tindre el cos per a rés. A vóre si la setmana que ve puc millorar el ritme que vaig tocar fa 2 setmanes fent aquest mateix entreno.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 15 de diciembre de 2010

ENTRENAMENT EN RODILLO


DIMECRES 15/12/10:

1h30'03" de rodillo. 104 ppm de mitja i 124 de màx.
Ruta: al menjador de casa dels meus pares, mirant la tele, jejejeje.

Avui com diuen la gent major, ha fet un dia molt, molt aspre. Molt de fred i molt d'aire. Portava la idea de fer un rodatge en la bici de carretera, però en aquest oratge, no es pot eixir. I la veritat és que a peu, també feia peresa eixir a córrer. Així que Cristian m'ha deixat el seu rodillo i he entrenat a casa.

No havia fet mai rodillo, així que avui ha segut el meu estreno. La veritat és que entre açò i entrenar a l'aire lliure no hi ha color, però si no hi ha més remei, és una bona alternativa.

La suada ha segut bona, i al cap de 10' d'estar donant-li als pedals, ja havia apagat el radiador que es veu a la foto. 

Quan vas per la carretera i ve una costa avall, les cames tenen un moment de relax, però damunt del rodillo açò no passa, a no ser que pares de pedalar, ja que per a que estiga continuament en moviment, les cames no poden parar. Així que eixa 1h30' és tota de pedalejades, sense relax. Bon entreno per a les cames. Però lo millor ha segut l'entrenament psicològic, ja que el temps pareix que no passe ahí damunt.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 14 de diciembre de 2010

FENT GRUPETA A LES PISTES

DIMARTS 14/12/10:

1h48'56" running. Sèries de 1000 a un ritme mig de 3'26", a una mitja de 129 ppm i en una màx de 157.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Lo que en principi tenia que ser un entreno solitari, com el de la setmana passada, s'ha convertit en un entreno en grupet. A migdia a les pistes, hem coincidit Cristian, Betoret i jo. Beto i jo teniem mils i Cristian 400. Encara que cadascú tinga algo diferent o a un ritme diferent, només el fet de poder escalfar amb algú, d'anar xarrant i animant-se de tant en tant o de fer la tertulieta després d'entrenar, ja fa que l'entreno siga més ameno. I més una castanya d'entreno com la que he fet jo avui.

Avui a les pistes, hi havia molt poca gent de la que habitualment es veu si vas a migidia. Es nota que ha passat el marató i que ara el personal està de relax i fent eixe descans tant necessari després d'una prova tant exigent com és un marató d'asfalt.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!


domingo, 12 de diciembre de 2010

I MARATÓ DE CIUTAT DE CASTELLÓ

DIUMENGE 12/12/10:

1h37’ passeig en bici, molt tranquil (però que també suma), seguint el Marató de Castelló, fent uns 25 km. + 1h37’ running per asfalt, de guia en el grup de 3h15’ a la segona mitja del marató, fent 21.097 km. a un rimte mig de 4’36”/km. 129 ppm de mitja i 135 de màx.

Ha segut una manera prou diferent de viure una cursa. Els que hem fet de guies o pràctics per a la gent que volia fer 3h15’ hem segut Alfonso Granell, que l’ha feta tota, un xic que anava en la bici, que també l’ha feta tota, Vicent “Kamoto”, que ha fet la primera mitja i jo, que he fet la segona mitja. Jo a la primera mitja portava la bici de Vicent, i he anat seguint a varios corredors.

He anat seguint una estona al cap de cursa. Mare meua com van estos tios !!! Ara, no hi havia cap de pell blanca.

Després he anat una estona amb Raúl García, que anava per a marcar un temps final al voltant de 2h20’, però m’han dit que finalment s’ha acabat retirant per lessió. 

També he anat una estona en el grup del meu cosí, Javier Medall, on també anava Vicent Calvo. Quin carrerón que han fet els dos. Javier, després d’haver estat parat un mes per problemes de salut, lo qual l'ha fet arribar un poc just de quilòmetres, ha segut valent i s’ha clavat en el grup que anava a intentar baixar de 2h30'. I finalment ho ha aconseguit en un temps de 2h29’. I Calvo ha fet una cursa espectacular, quedant campió autonòmic de marató en un temps de 2h26’. Enguany ha quedat campió autonòmic de muntanya i de marató. Impresionant !!!

I després me n’he anat a buscar a Diego, que també ha fet un carrerón. Els quilòmetres que he anat amb ell l’he vist molt solt, i anava clavant tots els quilòmetres a un ritme al voltant de 4’/km. I ha aguantat el ritme fins a meta, fent un temps de 2h49’. Molt bona marca per a debutar en la distancia. S’ho ha currat i s’ho mereixia. Les coses, si te les treballes, acaben eixint. Enhorabona !!!

I un poc abans d’arribar a la Pl. Mª Agustina, on estaba la mitja marató, m’he parat a esperar que arribara el meu grup, per a entrar a la cursa. Allí, m’he posat de curt, i li he passat a Kamoto la meua roba per a que s’abrigara, i la bici. I jo m’he posat a córrer en el grup junt a Alfonso. La nostra feia, doncs marcar el ritme per quilòmetre, per a que la gent que venia en el grup i que volien fer 3h15', només es tingueren que preocupar de córrer, que no és poc conforme van passant els quilòmetres.

Quan jo he entrat al grup, aquest era prou nombrós, però a mesura que van passant els quilòmetres, la gent es ve despenjant. I com que nosaltres anàvem clavant els temps, també anàvem agafant a gent que anava davant nostre i que no podia mantindre el ritme. Corrent així, et dones compte de que molta gent arrisca massa al principi de la cursa, quan encara un està fresquet i en plenes condicions, i després acaben fundits i patint lo que no està escrit. Està clar que per a fer marca, i més en una cursa tant llarga, hi ha que patir. Però hi ha gent que al final semblen més bé zombies que persones.

Hem entrat a meta en un temps de 3h14'23", deixant passar davant nostre a tots els corredors del grup que ens han aguantat. Després un parell d'ells han vingut a donar-nos les gràcies, lo qual és molt satisafactori.

Viure així el marató, també m'ha servit per a motivar-me. La veritat és que, sobretot quan anava en la bici, en algun moment em veia ahí dins del marató, posat junt a uns corredor i en uns temps que jo anava cabilant. I pensant açò, poc a poc et vas encenent i motivant. I l'adrenalina va pujant-te. Tot plegat, una bona dosi de motivació.

L'ambient durant quasi tot el marató, sobretot en els trams que anàven per dins de la ciutat, ha segut impresionant, en molta gent animant, en grups de música i d'animació,..... I l'entrada a meta era espectacular. La veritat és que la gent s'ha volcat molt en la prova. I això és molt bo de cara a futures edicions.

D'Atzeneta, també ha baixat molt gent a vóre la cursa. La veritat és que si estàs ahí competint i donant-ho tot,  vore a tanta gent i de tant en tant sentir el teu nom,  que t'estan animant, dona molta moral. Hi ha moments que pareix que les cames vagen soles.

Espere poder córrer futures edicions d'aquesta cursa, però atopeeeeeeeeeeee.......... L'últim marató d'asfalt que vaig fer, va ser a València l'any 2006. La veritat és que ja fa temps que m'ha entrat el cuquet de fer-ne un altre, i després de viure avui la cursa des de una perspectiva diferent, encara m'he quedat en més ganes.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

sábado, 11 de diciembre de 2010

APRETAT DE TEMPS !!!

Bé, estem en plena campanya de Nadal i hi ha poc de temps per a posar-se a escriure. Així que açò és lo que hi ha.


DIJOUS 09/12/10:

1h20’03” running per camins de terra, fent 220 m+ a una mitja de 126 ppm i en una màx. de 135 ppm.
Ruta: Atzeneta-pont de Castelló-pont d’Useres-camí del Castell-granja d’Otilio-Mas Propet-La Madonya-Terres Blanques-plaques solars-Venta del Rullo-Mas d’En Jaume-Els Plans-creuar la rambla-camí vell de Castelló-La Casilla-pont de Castelló-Toll Sant Joana-Atzeneta.

Avui una altra vegada en pantalons curts i mànega curta.

Encara no m'he recuperat de la falta de descans de dimarts i dimecres. He començat un poc romo, però poc a poc m'he anat trobant millor i he acabat en bones sensacions. I és que soc un motoret diesel.

DIVENDRES 10/12/10:

1h04’31” running per camins de terra, fent 140 m+ a una mitja de 116 ppm i en una màx. de 128 ppm.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-la gravera-Carrascalet-pista terme de Benafigos-Ramblella Benafigos-camí de la Venta-serreria-camí cementeri-gasolinera-Atzeneta.

Dia de molt de jaleo a la feina. Estem en plena campanya de Nadal, i encara que el tema dels lots no està com fa uns anys enrere, aquestos dies estem en temporada alta. Així que farem lo que podrem.

DISSABTE 11/12/10:

3h05’45” rodatge en bici de carretera. 85,39 km. i 1.045 m+ a una mitja de 27,5 km/h. 116 ppm de mitja i 143 de màx.
Ruta: Atzeneta-Useres-La Barona-Vilafamés-La Pobla-Cabanes-Benlloch-Vall d’Alba-Els Ibarsos-Ctra. de La Torreta-La Llorença-pista terme Benafigos-Ctra. Benafigos-Atzeneta.

Després de treballar tot el matí, a les 2 i pico de la vesprada he eixit a rodar en la bici de carretera, sense dinar.  M’he menjat una fruta i un parell de galletes per a posar-li algo al cos i a rodar. Durant el rodatge una barreta i arreglat. I dinava quasi a les 6 de la vesprada. Qui algo vol, algo li costa.

La veritat  és que he rodat molt còmode. I m’ha quedat la sensació de que he voltat més que la “Xarito”. Des de La Pobla fins a Vilanova, com que ja funciona l’autovia, per on anava la carretera vella, han fet una via de servei amb carril bici. Açò està bé, ja que almenys per ahí vas tranquil de que no hi ha cap cotxe.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 8 de diciembre de 2010

DIA DE FIRA, DIA D'ESTIU

DIMECRES 08/12/10:

1h43’55” rodatge en bici de carretera. 47,59 km. i 585 m+ a una mitja de 27,5 km/h. 113 ppm de mitja i 137 de màx.
Ruta: Vall d’Alba-Ibarsos-Rosildos-Sant Pau-La Torre Embessora-Atzeneta.

Les cames avui estàven algo cansades. S’ha juntat l’entreno d’ahir en la “juerga” d’anit. Anit era la “Festa dels Quintos” a Atzeneta, i com és costum, toca sopar en la gent de la teua mateixa edat.  L’abusamenta va ser més bé poca, per no dir gens, però si sumen el cansament dels mils d’ahir, el gitar-se a les 4 de la matinada, dormir poc més de 5 hores i eixir a entrenar, doncs lo normal és trobar-se un poc cansat. Però bé, entrenament a la saca. Tot suma.

He eixit a entrenar en equipació d'estiu, lo que a estes dates, en la bici és impensable. A migdia a Atzeneta, a la sombra estàvem a 20ºC. I per la vesprada les terrasses dels bars estàven plens de gent. Este oratge està com una cabra !!!

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 7 de diciembre de 2010

CROSTA DE COCO


Així hi ha que tindre el cap de dur, per a clavar-se l'entreno que m'he clavat avui. Sol a les pistes, però literalment sol, ja que quan he començat, almenys encara hi havia algu per allí, però poc a poc m'he anat quedant sense companyia. I en un aire molt molest i asquerós per a fer sèries. I un cabàs de mils per a fer.

M'ha eixit un entreno molt bo, en bones sensacions. D'eixos que quan els acabes penses, "soc el rei del mambo". Entrenos com aquest et deixen la motivació per els núvols, encara que en els peus a terra, això sí.

Aquesta nit toca sopar i juerga. A Atzeneta és el sopar de kintos. Com deia avui Sergio Martí al Facebook, la festa més tremenda de la provincia. Així que hi haurà que "abusar" un poquet, però sols un poquet, que sino......després de les festes venen les bèsties.

DIMARTS 07/12/10:

1h49'47" running. Sèries de 1000. 126 ppm de mitja i 159 de màx. Ritme mig 3'24"/mil.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE """

domingo, 5 de diciembre de 2010

SENDA NOVA PER LA LLOMA BERNAT


DIUMENGE 05/12/10:

1h53'31" running per muntanya, fent 705 m+ a una mitja de 118 ppm. i en una màxima de 137 ppm.
Ruta: Torrocelles-Lloma Bernat-caseta vigilànica final Lloma-senda fins al Mas de la Foixenta-Torrocelles.

Ja feia temps que portava al cap fer aquesta senda. I anit que vam tindre sopar del club de muntanya, uns que havien anat a fer-la ahir per el matí, em van explicar per on tenia que anar.

Fins la caseta de vigilància de la Lloma Bernat ja havia estat alguna vegada. Però em faltava baixar fins la Foixenta per la senda. La caseta de vigilància, està seguint en direcció contrària a la MiM, la pista de formigo de la Lloma. I uns 50 metres abans d'arribar a la caseta, a ma esquerra hi ha un motlló de pedres que marca l'inici de la senda. Una vegada a la senda, no hi ha pèrdua, ja que encara que no està marcada, està molt neta i no hi ha cap encreuament que puga donar lloc a confusió. Al principi d'estar baixant per la senda, em vaig desviar de la mateixa, cap a una roca tipo mirador, per a vore el barranc que es queda a la dreta. Quan em vaig plantar damunt de la roca, em va eixir un "ostiaaaaaaa"......¡ Quin paissatge i quina barrancada més guapos ! La vista en tot el barranc, el Penyagolosa de fons, Llucena en vistes, ..... espectacular.


La senda acaba a un mas abandonat. És una senda per a disfrutar i donar-li de calent baixant. Al mas s'agafa la pista cap a la dreta i al poc d'anar per la mateixa, arribes a un altre mas. Ací hi ha dos opcions, o continuar per la pista o recurtar-la per un tramet de senda. La senda s'agafa des de la mateixa era del mas. No està marcada, però si t'hi fixes, no hi ha problema per a encontrar-la. I tornes a eixir una altra vegada a la pista que ja et porta fins al Mas de la Foixenta. Al arribar al mas, cap a l'esquerra fins a un encreuament on hi ha una senyal que indica o bé Torrocelles o Mas de Fabra. Jo ací he tirat cap a les Torrocelles perquè ja se me feia tarda. Però també està l'opció de tirar cap al Mas de Fabra i agafar una senda (que em van dir que està un poc bruta) que baixa fins al barranc que hi ha baix de les Torrocelles.

Poc a poc, anirem investigant territori nou.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!


sábado, 4 de diciembre de 2010

"ARRIBA LAS MANOS"

En esta pinta, saludes al personal i ningú et coneix, jejeje.
Des del 3 de novembre, que no havia tornat a sortir  amb la bici de carretera. I la veritat és que avui no feia massa bon oratge per a reconciliar-se amb ella, però tenia ganes de tornar-la a agafar. 

M'he alçat tard, en la intenció de sortir a entrenar a partir de meitat matí. Però així i tot, l'oratge ha segut de molt de fred. Quan he anat a fer-me el tallat abans de sortir, el termòmetre encara marcava tan sols +6ºC, i això que feia solet. Però bé, m'he abrigat bé i a rodar.

Mai havia eixit a rodar amb la bici en este fred, així que avui era dia de provar en quina roba sortir. 2 parells de calcetins, neoprenos per damunt de les sabatilles, malles llagues, camiseta interior desmanegada, maillot de mànega curta, jaqueta, 2 parells de guants, braga al cap i al coll, ulleres i a córrer. La veritat és que no he patit gens de fred. Inclús potser m'haja sobrat el maillot de mànega curta, ja que la jaqueta que tinc és una passada. Aquestes prendes per a la bici són cares, però val la pena.

Per al retorn amb la bici, he triat una ruta sense desnivells massa forts. Però així i tot m'he plantat en quasi 1000 m+. He rodat en bones sensacions, això sí, sense voler apretar més del compte en cap moment. I he acabat molt content. La veritat és que tenia falta de tornar a combinar la bici en la meua rutina d'entrenaments.

DISSABTE 04/12/10:

2h45'09 bici de carretera. 77,16 km. i 970 m+ a una mitja de 28,1 km/h. 116 ppm de mitja i 138 de màx.
Ruta: Atzeneta-Useres-La Barona-Vilafamés-Vall d'Alba-Ibarsos-Rosildos-Sant Pau-Torre d'En Besora-Atzeneta.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

viernes, 3 de diciembre de 2010

DIA DE TRANSICIÓ

DIVENDRES 03/12/10:

1h06'02" running per terreny ondulat. 115 m+, 116 ppm de mitja i 129 de màx.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-gravera-Carrascalet-Els Plans-Ctra. Albocàsser-primer assegador-mas d'En Jaume-Venta del Rullo-Atzeneta.

Després de 3 dies bons d'entreno, sobretot el d'ahir, avui rodatge molt suau per a assimilar la feina, i encarar el volum del cap de setmana.

Està fent molt de fred aquestos dies, però no té que haver-hi peresa. Quan es fa hora de córrer, t'has de canviar de roba i sortir a córrer. Al cap d'un moment, segur que s'ha passat.

Els meus companys d'entreno, comencen aquesta nit la primera concentració de la temporada. Se'n van a Fredes fins al dilluns. La concentració més llarga que hem fet mai, i a la primera que no puc anar.....Però vaja, ja n'hi hauran més. Segur que disfrutaran molt. Jo també intentaré disfrutar dels meus entrenos de cap de setmana.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 2 de diciembre de 2010

I UT DE LES FONTS, EL PRIMER OBJECTIU DEL 2011




Ahir em vaig inscriure al que serà el primer dels objectius principals de la nova temporada, al I UT Les Fonts. És un ultratrail per muntanya per etapes, en concret 3, lo qual és un format novedós, ja que molt poques curses es desenvolupen en varies jornades. Les dates són el 18,19 i 20 de març. I les etapes són les següents:
  1. La Nocturneta: divendres 18/03 a les 21:00 de la nit. 21 km. i 350 m+.
  2. El Trail de les Fonts: dissabte 19/03 a les 6:00 del matí. 54 km. i 3000 m+.
  3. La Cursa de les Fonts: diumenge 20/03 a les 8:00 del matí. 27 km. i 1700 m+
En total 102 km. i 5.050 m+ de desnivell positiu acumulat, on el hàndicap seran els descansos entre les etapes, sobretot entre la primera, que es corre el divendres per la nit, i la segona, que comença el dissabte quan encara no haurà eixit el sol, en poques hores de descans per al cos. I també el ritme a portar en l'etapa del dissabte, ja que el cansament acumulat, condicionarà molt al cos per a lo que queda el diumenge, que no és poc.

Així que, ja hi han font nova de motivació, i mai millor dit.

En quant a l'entreno d'avui.

DIJOUS 02/12/10:

58'58" running. Un 8mil per asfalt. 132 ppm de mitja i 159 de màx.
Ruta: circuit marcat per el polígon industrial de Vall d'Alba.

Entrenament a soles, en el que no m'esperava tocar el ritme mig que m'ha eixit al final. He conseguit fer el 8mil a una mitja de 3'30/km., anant pendent sols de les pulsacions, sense mirar el crono.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 1 de diciembre de 2010

NOUS CALCETINS DE RUNNING


Avui he estrenat aquestos calcetins per a córrer, jajajaja. Un que estos dies va un poc despistat, i com que m'he deixat a casa els calcetins de running, doncs he tingut que entrenar en els de vestir. Però bé, la veritat és que la diferència, almenys avui no l'he notada. ¿Ens deuen prendre el pel, quan ens arrollen 10 ó 12 €uros per uns calcetins d'eixos que només gastem per a competir? Algun dia tinc que provar de competir en aquestos. Almenys, segur que quan me'ls lleve, em quede en el personal que estiga al meu voltant.

Ja estem al mes de desembre. Mare meua com passa el temps. Recorde en pels i senyals alguns dels últims rodatges llargs fets per muntanya o en bici al mes d'agost, i ja estem quasi a Nadal. Però bé, passa ràpid.....però passa.

L'entreno d'avui:

DIMECRES 01/12/10:

1h09'17" running. Rodatge en progressió per terreny ondulat. 165 m+ a una mitja de 131 ppm i en una màxima de 150.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-gravera-Carrascalet-ctra. Albocàsser-pont Riu Monlleó-pista terme Benafigos-ramblella Benafigos-Venta del Rullo-Atzeneta.

Al principi he tingut unes sensacions regulars, però poc a poc he anat a millor, encara que les meues cames demanen massatge ja. Fa 3 setmanes que no me'n faig i açò no pot ser. Últimament, porte un poc d'abandono  en açò.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!