martes, 30 de noviembre de 2010

CORRREDOR GUÍA !!!


El divendres em van proposar fer de corredor guía per al marató de Castelló, per a la gent que vullga fer un temps de 3h15'. Primer em pensava que m'estàven proposant fer-lo tot, cosa que encara que eixe siga un ritme de rodatge d'entrenament, no m'apeteix massa. Ara bé, una vegada em van explicar com tenen estructurats els grups de guies o pràctics, la idea em va agradar.

Cada grup de guies està format per 3 persones. Una d'elles fa el marató sencer, i els altres dos fan cadascú d'ells una mitja marató. Així si algun d'ells falla, sempre està l'altre per a continuar. En el meu cas faria una mitja, o si m'apeteix algo més.

I la tarea consisteix en marcar el ritme de carrera per a fer la marca indicada. En el grup de 3h15' es tracta de marcar un pas per cada quilòmetre de 4'35"/km a 4'37"/km, ritme fàcil en el meu cas i al que rode qualsevol dia entrenant. Serà una manera diferent de viure una cursa, si finalment ho faig.

En quant a l'entrenament, ahir a migdia vam eixir a rodar Cristian i jo per terres albardusques. L'oratge, per a com pintava a primera hora del matí, no va poder ser millor. 

Cristian em va ensenyar un tram nou quasi aplegant al poble, per el que no havia passat mai.

DIMARTS 30/11/10:

1h00'22" running. Rodatge suau per terreny ondulat. 215 m+ a 128 ppm de mitja i 141 de màxima.
Ruta:  Atzeneta-pont de Castelló-pont d'Useres-camí del Castell-granja Otilio-Mas Propet-La Madonya-PR Nevera-plaques solars-senda nova Corral Blanc-senia del Rullo-Atzeneta.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

lunes, 29 de noviembre de 2010

SETMANA "XUNGA"

Aquesta setmana ha segut algo "xunga" en tot. Tot han segut complicacions, i entrenant les sensacions han anat cada dia a pitjor, fins dissabte, que va ser el primer dia de la temporada, que a les primeres de canvi vaig abandonar l'entrenament. Açò no ho faig quasi mai, ja que soc més cabut que "cascorro" i sempre intente complir en lo que tinc. Però quan les sensacions són tant dolentes, lo més inteligent és pegar mitja volta i anar-se'n cap a casa, descansar, no menjar-se el cap, i a l'endemà més.

Una conversa referent a açò, justet la vam tindre el diumenge passat després d'esmozar. Tinc companys que tenen molt clar que quan les sensacions no acompanyen, lo millor és no fer rés, o rodar suau i prou. I és lo més encertat, ja que així li dones una tregua al cos, però sobretot al cap. Està clar que per a millorar, per a rendir a tope i per a posar-se fort, hi ha dies que toca apretar i hi ha que patir. Però en dies com aquestos, no es guanya rés de voler exprimir-se.

Aquestos han segut els entrenos.

DIMARTS 223/11/10:

1h14'48" running. Sèries de 500 a 129 ppm de mitja i 159 ppm de màxima.
Pistes atletisme Gaetà Huguet.

Entrenament dur, a soles i en aire. Aquest dia les sensacions van ser prou bones.

DIMECRES 24/11/10:

1h19'21" running. Rodatge per pla, en 175 m+ a 126 ppm de mitja i 143 de màxima.
Ruta: Vall d'Alba-camí Corral Nou-La Barona-rambla-gravera del Gelat-tornar a Vall d'Alba per el mateix camí.

Al final rodatge pudentet.

DIJOUS 25/11/10:

1h02'47" running. Rodatge viu per terreny ondulat, fent 228 m+ a 134 ppm de mitja i 146 de màxima.
Ruta: Atzeneta-pista baix Bovalar-pont Useres-camí Castell-granja Otilio-Mas Propet-Madonya-terres blanques-plaques solars-Venta del Rullo-Mas d'En Jaume-Els Plans-Atzeneta.

No vaig rodar lo viu i lleuger que em pensava que rodaria. Comence a acumular fatiga a les cames.

DISSABTE 27/11/10:

41'12" running. 95 m+ a 109 ppm de mitja i 149 de màx. 
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-gravera-tornar enrere-costes de 400 m. a la pista del Pou del Guardia-Atzeneta.


Tenia que fer costes de 400 m. però les sensacions al fer la primera van ser tant dolentes, que a meitat de la segona, vaig pegar mitja volta i me'n vaig anar cap a casa.


DIUMENGE 28/11/10:


2h24'24" running. Rodatge per muntanya, 25.08 km. i 935 m+, a 136 ppm de mitja i 147 de màx.
Ruta: -Magranar-Xodos per senda nova-senda de la MiM-Torrocelles-Mas de Timó-Magranar.


Avui, junt al dimarts, ha segut el millor dia de la setmana. Rodar per muntanya sempre és gratificant. He fet el rodatge amb Diego, i hem anat tot el rodatge a un ritme molt bo. A més, al final del rodatge, en els trams de pla, el ritme encara es mantenia, lo qual és bona senyal. A ell li falten un parell de setmanes per al marató de Castelló, i segur que li eixirà molt bé.
Diego portaba el Garmin, així que la distància que pose dalt és l'exacta. Bon quilometratge i bon desnivell per a entrenar.


Bé, esperem que aquesta setmana siga millor que la que ha passat.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

domingo, 21 de noviembre de 2010

MARXA BTT BORRIOL


DIUMENGE 21/11/10:

Marxa BTT de Borriol, 2h27'35". 43,52 km. i 970 m+ a una mitja de 17,2 km/h. 128 ppm de mitja i 150 de màx. Classificat el 44 de la general.

Mal, mal, molt mal. Així ha anat avui la marxa de BTT. Ja només eixir, les sensacions no eren bones. Ja em va passar el dia de Vilafamés, i confiava en que avui també passara com aquell dia i poc a poc puguera fer una bona remuntada i una cursa prou decent. Però avui no ha passat això. Tot era voler apretar i no poder, així que prompte m'he posat a un ritme suportable, per a poder fer un bon entreno i no acabar fundit. Al final 128 pulsacions de mitja, molt lluny de lo que tenen que ser pulsacions de competició. 

Ha segut una mala competició, o un bon entreno, segons com es vullga mirar. Jo em quede en lo positiu i ho mire com un bon entreno, ja que tant a aquesta marxa com a la de Vilafamés es tractava de canviar un rodatge viu a peu per muntanya, per aquestes competicions.

El recorregut de la marxa m'ha agradat. Té trams de senda molt guapos. Em quede en la "senda de la Coca-Cola" i en la llarga baixada final de cara al poble per la "senda de la Punxosa", que coincideix en un tram que es fa de pujada a la Marxa a Peu de Borriol. Aquestos trams segur que els torne a fer entrenant en algun rodatge.



I l'organització ha segut perfecta. Mai havia vist una cursa, ni de BTT ni a peu, tant ben marcada com aquesta i en tant gent de l'organització escampada per el monte. Hi havia cintes de plàstic i ratlles d'algep en excés, lo qual tindria que passar a totes les curses. I a cada encreuament o lloc conflictiu, a més d'estar molt ben senyalitzat, hi havia algú de l'organització. Dels avituallaments no puc parlar perquè no he parat en cap. L'obsequi a meta, més que correcte, en un bon bocata i beguda i una samarreta. I les dutxes al pabelló poliesportiu, en molt de lloc i molt netes. Organització per a prende exemple.

Lo millor de matí, l'esmorçar amb els meus companys d'entrenament, que avui també han entrenat a Borriol, i la posterior tertúlia fins quasi l'hora de dinar. No tenim remei, se'ns calfa la llengua i no hi ha qui ens pare. Menys mal que no li peguem al carajillo, sino no vull pensar com acabarien aquestes tertúlies.


CLASSIFICACIÓ

VIDEO

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

sábado, 20 de noviembre de 2010

COSTES UNA ALTRA VEGADA

58'14" running. Costes de 400 m. 200 m+, 119 ppm de mitja i 157 de màx.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-gravera-tornar enrere-costes de 400 m. a la pista del Pou del Guardia-Atzeneta.

Avui tocava una altra vegada entrenament de costes. El lloc, el mateix de sempre que faig este tipus d'entrenament, la Pista del Pou del Guardia. A primera hora del matí, feia fred i algo d'aire. Però després ha canviat l'oratge i he pogut entrenar en pantalons curts i mànega curta. Tot un luxe per a estar quasi al mes de desembre.


L'entreno ha anat algo millor que fa dos setmanes, millorant el temps mig de les costes en 4". Però la sensació d'agobio és la mateixa. Al poc d'eixir de baix, ja vaig ofegat i arribe dalt més ofegat encara i bufant com un búfal.


Demà, aniré a la marxa de BTT de Borriol. Ja vorem com estan les cames després de 2 setmanes sense tocar la bici.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 18 de noviembre de 2010

BUFA, BUFA........

Avui tocàven una altra vegada sèries de 4mil a les pistes. M'ha tocat fer-les sol, ja que Cristian avui li ha pegat a la caçamenta tot el dia. Després d'haver fet sèries el dimarts en grup, avui feia peresa apretar. No és lo mateix. A més les cames estàven un poc pesades. Però en dies com aquestos és quan hi ha que traure la casta i fer tot lo que es puga.

Com no, avui tornava a fer aire. Desde setembre fins ara, no hi ha setmana que no bufe un parell de dies o tres, i això dona pel sac si fas sèries que no veges. Quan no bufe, açò serà xauxa.

DIMARTS 18/11/10:

1h05'49" running. Sèries de 4 km. En total uns 14 km. a 132 ppm de mitja i 162 de màx.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

M'ha eixit el primer a 3'32" de mitja. Però al segon m'ha tocat apretar les dents, no per a fer-lo més ràpid, sino per a que no caiguera el ritme. Al final m'ha eixit a 3'33" de mitja. No està mal, però haguera tingut que ser algo més ràpid. Les sensacions no han segut bones, però .....

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 17 de noviembre de 2010

DIA SUPERCOMPLET

Avui ha segut un dia d'eixos de no parar ni un segon. M'he alçat a les 6:30 i a les 7:30 ja estava damunt del bouet descarregant un camió. Després feina a l'oficina i cap a Castelló per més feina. Dinar quasi a les 4 de la vesprada i sense descans a la feina. A les 5 a entrenar en el dinar a la gola, lo qual m'ha fet tindre unes sensacions regulars, però si volia entrenar de dia, era lo que tenia que fer. I després a treballar més. Total, que he arribat a casa a les 9 de la nit, damunt en la sensació de que m'han faltat hores.

Seguim sumant.

DIMECRES 17/11/10:

1h20'17" running per terreny ondulat, quasi pla. 126 ppm de mitja i 146 de màx. 155 m+.
Vall d'Alba-camí Corral Nou-La Barona-Rambla direcció a Useres-tornar cap enrere-Vall d'Alba.

No m'agrada gens entrenar a Vall d'Alba, per el fet de que si vols rodar per pistes de terra per pla eixint des de casa, t'has de tirar abans 20 minuts d'asfalt. A Atzeneta quasi que només eixir de casa ja estic a alguna pista. A l'únic lloc que m'agrada entrenar a Vall d'Alba és per el circuit de la cursa que fan, que és ideal per a fer un entrenament de qualitat, en continues pujades i baixades no massa llargues. És un circuit ideal per a posar-se a tope de pulsacions.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 16 de noviembre de 2010

3 ALBARDUSCOS, ELS AMOS DE LES PISTES


Avui a migdia, 3 albarduscos ens hem fet els amos de les pistes a Castelló. A Cristian i a mi se'ns ha unit avui Diego. Per allí hem estat bufant de valent una bona estona. Hem conseguit completar els 3 un entreno molt canyero, pràcticament al mateix ritme, lo qual és de gran ajuda quan toca apretar. ¡ Mala diferència en fer un entreno d'aquestos sol, a fer-lo com avui ! Ojalà lo d'avui es puga repetir moltes vegades.

Lo bo d'entrenar així, és que quan un amollaria un poc, algun dels altres apreta, i així és molt més fàcil exigir-se eixe punt de patiment que hi ha que tindre, i que després tanta falta fa competint.

Nosaltres 3 ja fa temps que li peguem a córrer. I enguany prou gent més del poble està entrenant. Més o menys, però lo important és que estan fent algo. Així ho demostra una més que nombrosa participació tant al 10K com a la Mitja Marató de Castelló.

Per a aquestos Nadals, m'està rondant per el cap, la idea d'organitzar una quedada de tota la gent d'Atzeneta que anem a córrer, per a fer un rodatge, per supost per muntanya, per els voltants del Penyagolosa. I després com no, un bon esmorçar. Tampoc fa falta gran organització. Ho posarem al Facebook per a que es córrega la veu i prou. Un rodatge de 2 hores o poc més i després, tots a esmorçar.

En quant a l'entreno,

DIMARTS 16/11/10:

1h28'10" running. Sèries de 500. 133 ppm de mitja i 160 de màx.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Molt bon entreno. Els hem fet en progressió de menys a més, acabant forts. La mitja dels 500 ha segut de 1'34". Més ràpids que la setmana passada, però ací ha influit l'aire. Avui també en feia, però ni molt menys com la setmana passada, que va bufar de valent.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

domingo, 14 de noviembre de 2010

RUTA NOVA ATZENETA-XODOS.

DIUMENGE 14/11/10:

2h25'39" rodatge a peu per muntanya. Uns 25 km. i 890 m+, a 133 ppm de mitja i 144 de màx.
Ruta: Ctra. Xodos (a l'eixida de la Font del Forcall)-Magranar-Xodos per senda nova-senda de la MiM-Mas de Timó-Magranar-Ctra. Xodos.

Els "ultramans i la ultrawoman", se n'anàven a Serra a entrenar el recorregut de la K25. I la resta de companys de grup que no van fer el test ahir, el tenien avui, també a Borriol. Jo portava la idea de matinar, sortir a rodar per Borriol i acabar al mateix temps que ells, per a esmorçar després tots a allí. Però a l'hora d'alçar-me m'ha agafat una peresa "coxina" que m'ha tingut atrapat quasi que un parell d'hores més al llit, que per altra banda m'han sentat molt bé. Així que m'he alçat, he desdejunat en paciència i me n'he pujat cap a Atzeneta, sense tindre clar on anar a entrenar. Fent un caferet al de Roures, m'ha vingut la inspiració de quina ruta fer. Avui tocava ruta nova.

Me n'he pujat per la carretera de Xodos i he deixat el cotxe on la cursa de la Nevera creua la carretera després d'eixir de la Font del Forcall. D'ací he baixat cap al Magranar i una vegada allí he tirat per la pista que va cap al Mas de Timó. Abans d'arribar al cul del barranc, he agafat la senda de l'Ullal. Aquesta ruta, com ja vaig dir en alguna entrada anterior, és nova i uneix Atzeneta i Xodos. Jo aquest estiu l'havia feta fins a la roureda que hi ha després del Juncar. I avui l'he completada fins a Xodos.

M'ha agradat molt, ja que llevat de a l'última tram quan ja estàs quasi a Xodos, la resta és quasi tot senda. A més la gent d'Atzeneta i de Xodos s'han pegat una bona currada i l'han deixada molt neta i transitable.

Com que encara portava el botellí quasi ple, a Xodos no he arribat a pujar, i quan he arribat al passeig que va per baix de la roca on està construit el poble, he tirat per aquest passeig fins enllaçar en la senda de la MiM. No havia passat mai per aquest passeig.

Per ací he tirat direcció cap a les Torrocelles, però quan he arribat a l'encreuament en la pista que ve del Mas de Timó, he tirat cap allí. Del Mas de Timó al Magranar, i d'ací al cotxe.

He eixit del cotxe quasi a les 11 del matí, en una temperatura més pròpia de l'estiu que de meitat novembre, així que pantaló curt i mànega curta. 

Ruta nova, oratge inmillorable, rodatge solitari, bones sensacions..........he disfrutat molt.

En alguns trams de la ruta, he trobat mostres (açò no és nou) de lo MARRANOS que són els caçadors. No tinc rés en contra d'ells ni de la seua afició, però és lamentable vóre contínuament cartutxos tirats per el monte. En lo poc que els costaria cada vegada que peguen un tir, ajupir-se un poc per a replegar-los. Però es veu que la xarnera (bisagra) la deuen tindre engarrotada. ¿Perquè els verds no es posen forts en açò? ¿Tenen carta blanca els caçadors per a ser així de guarros? Dubte de que hi haja algú que els replegue.

La càmera de fotos, s'ha quedat una vegada més a casa. Estava convençut de que la portava al cotxe, ja que ara fa uns dies que sempre la porte damunt. Però ahir per la nit la vam traure per a tirar-los unes fotos a Victor i a Jordi en un moment d'eixos tant bons que tenen els xiquets, i allí es va quedar. Com que repetiré la ruta, per a ensenyar-la als ultres, hi haurà ocasió de fotografiar la ruta.

Ara que he nomenat a Victor i a Jordi. Tinc que ser tio, tio (lo de oncle no em sona gens bé, així que ho pose en castellà). No m'he enganyat al posar-lo 2 vegades, és que el meu germà i Yolanda tenen que ser pares de bessons. Uffffffff, alegria, alegria. I faena, faena.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

sábado, 13 de noviembre de 2010

TEST DE COOPER........ A REXINFLAR !!!

DISSABTE 13/11/10:

57'48" rodatge a peu. 137 ppm de mitja i 161 de màx.
Borriol.

El Test de Cooper segur que molts dels que llegiu el blog l'haveu fet alguna vegada, ja que era una de les típiques proves que es fan (jo almenys sí que el vaig fer) a l'assignatura d'Educació Física a l'institut. Es tracta de córrer en 12 minuts, la màxima distancia possible. O siga, anar tot aquest temps en la llengua als peus. Recorde que en una de les vegades que el vaig fer a l'institut, després de fer-lo vaig acabar vomitant als lavabos de l'institut.

La distancia recorreguda i unes quantes variables més, donen una sèrie de dades molt aproximades (encara que no tant exactes) a les d'una prova d'esforç.

Ahir fent el test, ens vam juntar una bona cuadrilla. A falta de portar dorsals, allò quasi que pareixia més una cursa que un test, ja que en uns 20 companys fent el test, cadascú de nosaltres teniem algun company d'un nivell similar en qui "competir". Açò és bo, ja que si vas darrere d'algú sempre vols passar-li davant. Però també pot ser dolent, si en alguna part del test et reserves per a atacar al final.

La veritat, és que per a corredors de fons com nosaltres, és complicat saber-se exprimir en una distància tant curta. Almenys a mi, sempre em queda la sensació de que no sé patir lo suficient en tant poc de temps. De fet, mai aconseguisc tocar pulsacions màximes en estos tests. Ahir em vaig quedar en 161, quan aquesta setmana fent sèries de 500 he tocat les 164.

Però bé, lo important de fer-lo és extraure unes dades per a poder afinar més en les pulsacions i ritmes d'entrenament.

Després de fer-lo, uns quants de nosaltres vam anar a fer una cerveseta (una Heineken de les que jo porte, jejejejeje, propaganda) i vam estar una bona estona pegant-li a la llengua. Açò sí que ens agrada.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 11 de noviembre de 2010

POC A POC I EN BONA LLETRA

DIJOUS 11/11/10:

1h21'52", sèries de 4 km. 135 ppm de mitja i 161 de màx.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Després d'un dia prou estressant, avui tocava un entrenament dels durs, de sèries llargues que tanta peresa em donen. No era el millor dia per a completar un bon entreno, però hi ha dies que el cos i la ment, t'acaben sorprenent. Avui ha segut un d'eixos dies.

A les 18:00 haviem quedat Cristian i jo a les pistes, a Castelló. No és la millor hora per a fer sèries allí, ja que està ple de xiquets de les escoles d'atletisme i dels que estan a Penyeta, però no podia ser a una altra hora.

La setmana passada no vaig acabar aquest entrenament. Així que avui hi havia que acabar-lo sí o sí. He començat l'entreno en molt de coco, fent el primer 4mil molt còmode a un ritme mitjà de 3'38". Açò m'ha permés donar-li una rosca més a cadascún dels altres dos 4mils, fent el segon a un ritme mitja de 3'34" i el tercer a 3'29", fent l'últim mil en 3'26" en molt bones sensacions.

De moment, ha segut el millor entreno d'aquesta nova temporada i he acabat molt motivat. Ara poc a poc i en bona lletra, a vóre si aquesta temporada conseguim donar-li una rosqueta més.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 10 de noviembre de 2010

PER EL COLL DEL VIDRE I LLOMA DE BENAFIGOS


Feia molt de temps que no pujava a rodar per estos terrenys, així que avui a migdia, per a trencar la rutina de rodatges per pla que venia fent aquestes últimes setmanes, me n'he anat cap amunt.

No he triat el millor dia per a pujar, ja que l'oratge quan he arribat a la redona del Coll del Vidre, era prou aspre, en una temperatura al cotxe d'11ºC i un vent que allí bufava molt fort. Però si te'n vas de la redona direcció a la Lloma de Benafigos, el vent amaina un poc. Ja ho vaig comprobar varies vegades l'any passat. En canvi si haguera tirat direcció cap a La Nevera, allí encara bufa més fort.

Al final de la pista de la Lloma, quan aplegues a un abeurador que hi ha per als animals, hi ha unes vistes molt guapes del barrancs del Riu Monlleó. Ací hi hauran uns desnivells que rondaran els 500 m+. Hi haurà que investigar alguna senda perduda o algun tram factible per a fer monte a través.

Avui he pensat d'agafar la càmera, per a fer unes fotos de la ruta. Ara falta el GPS. Tot arribarà.



En quant a l'entrenament:

DIMECRES 10-11-10:

1h21'40" rodatge a peu. 285 m+, 123 ppm de mitja i 150 de màx.
Ruta: Coll del Vidre-pista Lloma Benafigos fins que s'acaba-Coll del Vidre.

Al principi he tingut unes sensacions que no m'esperava després de l'apretada que vam pegar ahir Cristian i jo. Anava solt i fàcil. Però després estes sensacions han anat canviant. Així i tot he rodat prou còmode, a pesar de l'aire pudent.

Salut i muntanya.

ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 9 de noviembre de 2010

DÍA DE DESPISTES.

Avui no sé on tenia el cap. Havia quedat amb Cristian per a fer les sèries a les pistes d'atletisme, a Castelló. M'he preparat la bolsa aquest matí en presses, abans de pujar a treballar. I per això he arribat a Castelló i m'havia deixat la meitat de les coses. No havia agafat ni calcetins, ni toalla ni xancles per a la dutxa (en l'asco que me dona xafar en els peus un lloc així). Així que, de "prestao". Menys mal que Cristian portava uns altres calcetins, sino en els de vestir haguera tocat entrenar, i no haguera segut la primera vegada.

L'entrenament, dur de per sí, encara ho ha segut més per la "merda" d'aire que bufava. Ho dic així perquè, ¿i si n'ha fet estos 2 últims mesos d'aire? Menys mal que la temperatura a Castelló és bona, i hem pogut entrenar de curt.

L'entrenament ha segut:

DIMARTS 09/11/10:

1h28'10" a peu, fent canvis de 500 m. 132 ppm de mitja i 164 de màx.
Pistes atletisme Gaetà Huguet.

L'aire ha fet que els ritmes hagen segut un poc més lents que els de la setmana passada, ja que bufava molt de cara sobretot als últims 100 metres. A més les cames estàven prou pesades, però hem fet un entreno en molt de coco, de menys a més sense obsessionar-se en els temps, ja que si ho fas en un dia com aquest d'aire, a meitat entrenament estàs mort, per a anar-te'n a casa.

El temps mitjà dels 500 ha segut de 1'38", acabant l'últim en 1'33" en la sensació d'anar parat, per l'aire.

Una vegada més, en un dia com aquest, hi ha que dir, entrenament a la saca !!!

I un altre video de Kilian Jornet



Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

lunes, 8 de noviembre de 2010

ESTÀ CLAR QUE HI HA QUE DISFRUTAR

Ací deixe un video de Kilian Jornet (el crack dels cracks !!!) que he vist avui, concretament de l'últim episodi que han penjat els de Salomon a la seua web, a la secció de Kilian's Quest. Alguns dels que seguiu el blog igual ja l'haveu vist i de sobra sabeu qui és Kilian, però altres segur que no el coneixeu.

Lo que més m'ha agradat del video i per això el pose, és vóre com aquest xiquet (22 anys) és capaç de disfrutar en els dies previs a la tentativa de récord d'ascens i descens al Kilimanjaro, fent els entrenos i l'aclimatació a l'altura. Altres videos de Kilian, estan més centrats en l'aspecte esportiu. Però aquest m'ha agradat molt perquè transmet qui hi ha que disfrutar de lo que es fa i de la muntanya.

També és espectacular vóre les gegantesques pareds de gel en mig d'un paissatge totalment desèrtic.


En quant a entrenaments:

DILLUNS 08/11/10:

45'23" rodatge suau a peu de recuperació per pla. 116 ppm de mitja i 134 de màx.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-gravera-Carrascalet-camí dels Plans-Canà-antiga basura-camí vell de Castelló-Atzeneta.

Pareix que les cames estan prou bé, després de la cursa d'ahir, però el ritme ha segut molt suau. Ja vorem demà que toca apretar.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!


domingo, 7 de noviembre de 2010

MARXA BTT DE VILAFAMÉS

DIUMENGE 07/11/10:

2h26'47" cursa de BTT. 48,59 km i 865 m+ a una mitja de 19,8 km/h. 139 ppm de mitja i 149 de màx.
Ruta: Marxa BTT de Vilafamés 2010.


Avui en principi tenia un rodatge vivet per muntanya. Però com que últimament em pega per fer de tot, doncs l'he canviat per aquesta marxa de BTT. El treball cardiovascular que he fet és totalment compatible i muscularment, encara que les sensacions has segut d'anar apretat, la recuperació no té rés a vóre.

Això sí, una altra vegada a soles. No s'ha animat ningú del meu grup d'entrenament, alguns d'ells competien a la Mitja Marató de Castelló, ni tampoc ningú de l'Albarda Team BTT. Jo sóc corredor de muntanya i a este pas, lluiré més jo el maillot de l'Albarda que ells que són bikers.

Aquesta setmana ja ha segut prou intensa en quant a entrenaments, en 3 entrenos de qualitat. I com que era setmana d'acumulació, doncs les cames no estàven per a que les apretara més del compte. He eixit prou retrasat, i a la primera part de la marxa, on el terreny era més rodador, no podía enganxar un bon ritme, ja que muscularment no estava fresc. Així que m'he posat a un ritme altet, però no agobiant (per això m'han eixit unes pulsacions, tant màximes com mitjanes molt baixes), esperant la part més dura de la cursa, de meitat fins a meta, on hi havia una bona pujada. 

A la segona part de la marxa, he adelantat a molt gent, i si la cursa haguera segut més llarga, encara haguera fet més feina, lo qual és un bon indicador de que almenys conserve els fons que hi ha que tindre per a curses llargues. I a l'última baixada, com ja em va passar a Onda, he perdut  3 posicions. Hi ha bikers que baixen molt. M'agradaria que algú que sàpiga, em donara quatre nocions per a baixar un poc millor. Sobretot per a traçar les curves tancades sense que tindre'm que quedar quasi parat, com ara em passa. Però bé, tot arribarà.


El circuit ha estat prou bé. No he disfrutat tant com el dia d'Onda, però hi havia de tot. Pistes, sendes, trialeres, trams de barranc (pestosos).... Per als que conegueu el circuit de la MiM, un dels trams que hem fet i en el que més he disfrutat (i on me n'he eixit per davant de la bici), ha segut el de sendes i barrancs que hi ha després de creuar la carretera de Moró. Nosaltres aquest tram l'hem fet a la inversa de com es fa a la MiM, es a dir, al final hem eixit a la carretera, per a després agafar la llarga pujada que per la cantera de Mollet, va al Pou de Mollet i d'allí a les antenes de la Serra de Borriol. I en la baixada fins a Vilafamés, hi havia trams de senda molt guapos. M'ha agradat prou més aquest circuit que el de la 3 Termes, que era pista, pista i més pista.

Cada dia m'agraden més aquestes marxes de BTT. Llàstima que les faja en plan "solitari", ja que arribar a meta, dutxar-se i no tindre un bon grupet per a fer el pertinent esmorçar i la tertúlia, doncs no té el mateix alicient. Però bé, disfrute competint que és molt important.

Al final he quedat en la posició 22 de la general d'uns 300 inscrits. No està mal per a les sensacions que he tingut. A més lo d'avui tenia que ser un entreno i això ha segut....un bon entreno.

El divendres vaig recollir els resultats de la resonància. A falta d'anar al metge, lo que posa l'informe és que tinc una lesió osteocondral, en un edema a l'ós que és lo que em donava tantes molèsties. Els tendons, els lligaments i l'articulació no estan afectats i tampoc ha hagut desprendiment de cap fragment d'ós ni de cartílag. Així que, a pesar de la murga que m'ha donat, i després d'haver-me fotut l'últim objectiu de la temporada, puc dir que he tingut sort de que no haja segut rés més greu. A més, aquestes últimes setmanes, entrenant ja fort,  he millorat fins no tindre molèsties, i això sense anar al fisio i sense fer rés jo per la meua part. Així que pareix que la recuperació porta bon camí, encara que espere les indicacions del metge per a que siga total i puga tornar a rodar fort per muntanya i en seguretat.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

viernes, 5 de noviembre de 2010

I AVUI, COSTES

DIVENDRES 05/11/10:

45'55" a peu. Costes de 400 m. 200 m+, 119 ppm de mitja i 156 de màx.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-gravera-tornar enrere-costes de 400 m. a la pista del Pou del Guardia-Atzeneta.

Avui hem tocava descans. Però demà tinc boda (i qué poques ganes d'anar !!!) i he tingut que fer l'entreno avui. Després d'haver entrenat ahir per la vesprada, i a més havent apretat, avui quedàven poques ganes de tornar a apretar fent costes, però.....

Muscularment m'he trobat cansat, sobretot de cuàdriceps. A més, normalment al dia següent d'haver fet un entreno fort, el meu cor pareix que tinga un tope posat. Serà la manera que el cos té de dir, que avui no tocava apretar. I per això m'he quedat 7 ó 8 pulsacions per baix de lo que haguera tingut que tocar. Per contrapartida, els temps de les costes han segut prou bons. Millors que les sensacions.

Sempre que faig un entreno d'aquestos, pense que si em veu algú pista amunt a tota llet, aplegant dalt bufant com un búfal i en ganes de sentar-se a terra, baixar una altra vegada, i així unes qüantes vegades, pensarà que no estic bé.

Aquesta vesprada, toca massatge. Demà boda (això sí que és un entrenament de fons). I el diumenge, canvie el rodatge vivet que tenia que fer per muntanya, per la Marxa de BTT de Vilafamés. Així que, cap de setmana intens.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 4 de noviembre de 2010

I MÉS SÈEEEEEEEERIES


DIJOUS 04/11/10:

1h04'46" a peu. Sèries de 4 km. 132 ppm de mitja i 161 de màx.
Pistes atletisme Gaetà Huguet.

Avui el cap m'ha jugat una mala passada. Tenia que fer 3 sèries de 4 km. i quan he acabat la segona, el cap m'ha dit que ja en tenia prou. M'ha fallat com una escopeta de fira.

He fet la primera prou còmode, tant de cames com de pulsacions a un ritme mig de 3'36"/km. I a la segona m'he emocionat des del principi, i una vegada posat ja no he amollat, eixint-me un ritme mig de 3'30"/km. acabant l'últim km. a 3'25". Però com que fa tant de temps que no aprete ni a les cames ni al cap, hauré perdut algo d'eixa capacitat de sacrifici que hi ha que tindre per a completar un entreno dur com aquest, i més tenint en compte que l'he fet a soles. Així que la tercera, s'ha quedar per fer. 

El cap avui no feia més que buscar excuses.....que si vas competir el dissabte passat a Xeste, que és la primera setmana de sèries, que aquest matí has anat a repartir, que estàs ací a les pistes a soles pegant voltes com un boig, que el diumenge vas a una marxa de BTT i arribaràs massa cascat..... ¡¡ Qué collons, cap malfainer, posat les piles, que ja toca !! Mira que tots els anys em costen aquestes sèries llargues a principi de temporada. És lo que hi ha i lo que hi haurà en molts entrenos, per això haurem de tirar mà de recursos mentals (eixos sí que els tinc) per a no desfondar-me, mai millor dit, en entrenos com aquest.

A més fa.......crec que 6 setmanes que no em faig un massatge de cames, lo qual en una setmana de candela com aquesta, també influeix. Demà ja toca visitar al fisio.

¡¡ Redeu, en aquesta entrada no he fet més que queixar-me i posar excuses !! Així que anem a per lo positiu, que són 2 sèries de 4 km. a la saca a ritmes prou bons per a ser principi de temporada i després de molt de temps sense fer qualitat.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 3 de noviembre de 2010

DÍA COMPLICAT

DIMECRES 03/11/11:

1h23'16" rodatge en bici de carretera. 38,13 km. i 420 m+ a una mitja de 27,3 km/h. 110 ppm de mitja i 132 de màx.
Ruta: Atzeneta-Les Useres-La Barona-Els Ibarsos-Ctra. Meanes-Atzeneta.

Avui ha segut un dia molt intens a la feina. Un dia d'eixos d'alçar-se a les 6:30 per a posar-se a la feina a les 7:30. Esmorçar en 5' i no tindre temps ni d'anar a fer café. Dinar en 30' i sense descans una altra vegada a la tarea. Al final he pogut exprimir el día i traure algo menys de 1h30' per a rodar en la bici, eixint quasi a les 5 de la vesprada i acabant de nit. Ara bé, ha segut a costa de després quedar-me treballant fins les 21:00. Com deia l'altre dia, el que no pot és perquè no vol.

Ara, lo que més m'ha fotut ha segut arribar a casa i que Jordi ja estiguera dormint. Mai es dorm tant prompte (ha eixit veladoret, jeje), però avui estava derrotat i Mireia no l'ha pogut aguantar despert fins que arribara jo.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 2 de noviembre de 2010

PRIMER DÍA DE SÈRIES DE LA TEMPORADA


DIMARTS 02/11/10:

1h17'59" a peu, fent sèries de 500 metres. 130 ppm de mijta i 162 de màx.
Pistes d'atletisme Gaetà Huguet.

Com que fa uns dies que no tinc molèsties al turmell, llenya al bombo !!! Primer dia de qualitat en molt de temps, entrenament dur, però molt bo. M'he trobat bé per a tocar ritmes prou exigents, ja que la mitja de tots els 500 m'ha eixit en 1'34"/500. Així que açò em dona una bona dosi de moral. Els primers els he fet prou còmodes, però conoforme anava baixant els cronos, la cosa s'anava apretant, i he acabat els 4 últims a tope.

Ha fet l'entrenament amb Cristian. Així molt millor, ja que anant-ne 2 hi han més ganes d'apretar-se.

Igual feia mig any que no anava per les pistes. Així que avui tot era saludar a amics i coneguts. Arturo, Marín, Víctor, Ivan....tots allí pegant voltes com els matxos.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

AIREEEEEEEEEEE


DILLUNS 01/11/10:

1h45'59" rodatge regeneratiu en bici de carretera. 44,85 km. i 715 m+ a una mitja de 25,4 km/h. 108 ppm de mitja i 132 de màx.
Ruta: Atzeneta-Les Useres-Costur-La Foya-Atzeneta.

Mare, quin oratge per a eixir en la bici de carretera. Però aquest és un d'eixos rodatges que s'han de fer i que et fan fort psicològicament. Just quan eixia em vaig trobar al meu cosí Javier i a son pare, i aquest últim em va preguntar cap on tirava. Gat vell en la bici, em va dir, "ves direcció cap a l'Alcora per Les Useres, que eixa carretera és prou raserosa". I així ho vaig fer. I la veritat és que, per a com bufava de fort l'aire, encara vaig rodar mitjanament a gust.

Així que molt d'aire, però lo que conta.....44,85 km. a la saca.

Per la vesprada, vaig replagar la meua bolsa obsequi de Cavalls del Vent. Ja sé que no vaig córrer, però Paco, un corredor que conec i que està casat amb una xica de Vall d'Alba, me la va replegar. Portar eixa camiseta, no serà lo mateix que si hagués corregut. Però ja que vaig pagar i finalment no vaig poder córrer, almenys tinc la bolsa obsequi. Gràcies Paco.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

VICENTP DUATLETA


El dissabte vaig fer el meu estreno en una competició de duatló, el VII DUATLÓ CIRCUIT RICARDO TORMO a Xeste. I tinc que dir que em va agradar l'experiència i que segur que repetiré.

La setmana no era bona per a competir, per el cansament acumulat a la feina. Però es tractava de fer algo nou, de disfrutar, de poder córrer per dins del circuit on precisament el pròxim cap de setmana es disputa una de les últimes proves del mundial de motos, de vóre el circuit per dins i de buscar noves sensacions. Tot plegat, una bona dosi de motivació.



Com que no tenia ni idea de com havia de córrer, de normes, de com es fan les transicions, ..... li vaig demanar a Victor Bernad, amic triatleta de Borriol, que em donara unes quantes indicacions. I em va escriure un bon correu en tot lo que havia de fer. Si no haguera segut per la seua ajuda, haguera anat totalment perdut i segur que m'hagueren penalitzat per fer algo com no toca. Així que, moltes gràcies, Victor.

El resultat, a pesar de fer una "caguerà" de segment de bici, ha segut molt satisfactori per a mi. El temps final, 1h05'11" quedant el 24 a la general de 338 participants. En el 1er. segment a peu vaig quedar el 12 en un temps de 9'57" i a una mitja de 3'23"/km. En el 2on segment en bici el 77 en 33'55" a 35,38 km/h i en el 3er segment a peu el 5 en 9'24" a 3'14"/km. 





El primer segment a peu el vam començar com si anàrem a fer una sèrie de 500. Això em va pillar per sorpresa, però em vaig posar a la meua marxa. Quan portàvem algo més de mig quilòemtre, més o menys, venia un tram prou llarg tot picant cara amunt. Ahí vaig comprendre, que la gent havia eixit molt forta, però que no tots eren capaços d'aguantar eixe ritme. Poc a poc vaig anar remuntant posicions fins acabar aquest primer segment en la posició 12.






El segment en bici em va pillar fòra de joc. Mare meua com roden estos tíos per pla !!! Víctor m'havia indicat que tenia que apretar al principi en la bici, per a poder agafar un grupet bo i poder anar a roda. Però, ¿que vaig poder ser capaç? Doncs no. Tots els grupets que em caçàven, em passàven i jo no podia aguantar-los més que un moment, i això que al final em va eixir una bona mitja de velocitat. Per a que vos feu una idea de com anàvem,  a la recta de tribuna, jo em posava tota la recta per dalt de 50 km/h, en una màxima a final de recta de 54,1 km/h. O siga que, a tope. Al final en la bici vaig fer el 77.




I l'última segment a peu va ser el que millor em va eixir. Victor m'havia advertit que ací podia notar les cames molt pesades al principi. Però que no fera cas d'aquestes sensacions i que tirara cap avant. La veritat és que em vaig trobar molt bé de cames i vaig fer una bona remuntada. Vaig anar tot aquest segment adelantant a corredors, que pareixia que anàven parats, i cada vegada anava més motivat. La gent aplega prou tocada a ací. Al final en aquest segment vaig fer el 4t millor temps, a una mitja/km encara més ràpida que al primer segment.

Estic molt content sobretot dels ritmes que vaig ser capaç de tocar en els segments a peu, ja que fa molt de temps que per la lessió no feia treball de qualitat així de ràpid. A més, les meues cames assimilen bé les transicions de peu a bici i viceversa. I al turmell no vaig tindre molèsties i tampoc se me va resentir després. Resultat final molt satisfactori per a mi, i crec que prou millorable. Segur que repetiré.




CLASSIFICACIÓ


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!