martes, 28 de septiembre de 2010

BTT 3 TERMES, DESASTROSA !!!


Desastrosa, així es resumeix la cursa de BTT que vaig fer diumenge passat. Pitjor impossible, però no per causes físiques, sino per causes mecàniques. La "merda" d'aquestes curses, és que encara que estigues com un bou de fort, si la màquina no acompanya i s'averia, docns no hi ha rés a pelar. I això és lo que em va passar a mi.

Crec que estava per a fer una cursa molt bona, ja que em trobava molt fort i en molt bones sensacions de cames. A més, vam anar quasi mitja hora neutralitzats, des de Benlloch fins a Vall d'Alba, lo qual em venia de maravilla per a eixir ben calentet, ja que a principi de cursa si no escalfe bé, sempre vaig un poc romo. Havia passat els trams més complicats tècnicament, que eren primer una trialera en baixada molt pedregosa i molt empinada, després un tram de senda on no es podía adelantar a ningú i l'últim un tram d'algo més d'1 quilòmetre per dins de la rambla. Per dins del tram de rambla, anava darrere d'un grupet de 4 ó 5 corredors, als quals vaig anar agafant poc a poc. Quan vam eixir de la rambla, en pocs metres els vaig adelantar a tots i vam entrar en un tram de pista asfaltada. Segons les fotos en aquest punt anava en la posició 17, i ací començava el meu terreny per a poder adelantar posicions, ja que tenia per davant 3 bones pujades que em beneficiàven molt. Però ací va començar també el meu calvari. Als poc metres d'anar per l'asfalt em vaig donar compte de que anava punxat. Ací s'acabàven les meues opcions d'intentar estar entre els 10 ó 15 primers classificats, que era la meua aspiració.

Jo i Iñaki el de Cabanes, en la posició 17 i 18 en eixe punt
Com que tenía a pocs metres el primer avituallament, vaig anar en la roda punxada fins allí, així segur que algú del control m'ajudaria a canviar-la i tot seria més ràpid. Quan vaig parar, vaig dubtar uns moments de continuar o d'anar-me'n cap a casa. Però..... ¡qué collons!, tocava patir tant física com psicològicament per a intentar una bona remontada, que em deixara lo més prop possible de la posició a la que aspirava en un principi. I així ho vaig fer. Anava tot el rato passant corredors i més corredors com si ells estigueren parats, lo qual no era fàcil quan em trobava a algun grupet més nombrós o quan tenia que eixir de la traçada bona als trams més pedregosos. Però bé, les sensacions eren molt bones i la concentració màxima. Pujava els trams més empinats a un ritme fort, però sense aplegar a agobiar-me de cames en cap moment, lo qual em permetía, quan la pendent es suavitzava, començar a canviar marxes i agafar un bon ritme. Als trams de pla em passava el mateix, ja que al anar tant bé de cames, sense tindre que recuperar muscularment, podia posar-li desarrollo i agafar en poc metres una bona velocitat.

A uns 4 quilèmetres per a aplegar a La Serra, ja tenia a un tir de pedra a un grupet de 5 ó 6 corredors, entre els quals per  l'equipació vaig conèixer a Marc (Celes). Si no em pegava cap baixó, abans de començar la baixada final, els podia agafar i encara haguera fet  una bona posició, ja que Marc va quedar el 31. Però.....merda !!, una altra vegada la roda punxada. Açò no em podia estar passant a mi. No portava cap càmara més, així que vaig parar i vaig unflar un poc la roda per a fer un tros més, però enseguida es va tornar a desunflar. Vaig parar i em vaig sentar. Al poc va passar Alex Edo, un xic de Vall d'Alba. Ell em va tirar una càmara que portava, així que la vaig tornar a canviar i una altra vegada a la marxa, esta vegada a acabar la carrera al meu ritme però sense pretensions de cap remuntanda. Ara sí que se n'havien anat totes les meues opcions a fer la mà.

Després de La Serra tot lo que quedava era costa avall i pla, o siga terreny per a donar-li de valent. I quan estava a punt d'acabar la baixada, la tercera punxada del día. No podía ser. ¿Em mereixía jo lo que m'estava passant? Aquesta vegada ja vaig passar de parar a ningú per a demanar-li una altra càmara. A fer la mà la bicicleta. I així vaig fer els últims 6 quilòmetres, en la roda punxada i a una velocitat de 18/20 km/h, quan era un tram per a zumbar-li de valent i posar-se sense problemes per dalt de 40.


En fi, que m'he quedat en un gust molt amarg a final de temporada. M'haguera agradat, ja que per lessió no podré córrer a Cavalls del Vent el pròxim cap de setmana, arrimar-me al top 10 a la BTT. Crec que era factible, però tampoc es pot afirmar, ja que no ho he pogut fer. Avui no era el dia i prou. He quedat en la posició 109 i això és lo que puc afirmar avui.


Encara que el disgut era bo, sobretot el diuemenge i ahir, que vaig estar tot el dia pegant-li voltes a la pilota, això no vol dir que la meua motivació estiga tocada. Al contrari, açò encara em dona més moral per a continuar treballant i lluitant. I encara que haja segut a basse de palo, he aprés algo de món de la BTT.
Lo primer que faré és posar-li unes cubertes tubeless a la bici, per a minimitzar quasi a zero el risc de punxar.

I l'any que ve, a donar el callo en aquesta carrera, per a llevar-se el mal gust d'enguany. Enguany ha segut un objectiu que ha vingut de rebot, però l'any que bé igual la planteje com a últim objectiu de temporada, en una bona preparació específica.

L'anècdota del día. Mireu quins cracks els d'aquesta foto. Segur que van disfrutar més que ningú.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

lunes, 27 de septiembre de 2010

I AL FINAL CAVALLS DEL VENT NO POT SER.

DIMECRES 22/09/10:

37'41" de rodatge a peu. 103 ppm de mitja i 129 de màx. 115 m+.

Després de 2 díes de descans, el del dilluns planificat i el d'ahir per complicar-se la feina,  avui tocava entrenar a migdia, per a vóre com anàven les molèsties del turmell i així poder contar-li en detall al fisio les sensacions i poder donar-li informació concreta. I les sensacions han segut que una vegada he començat a pujar (per asfalt) han començat les molèsties. He volgut continuar i m'he posat per la primera trialera per la que passa la cursa de Vall d'Alba, però no he anat bé ni pujant ni baixant. Així que als 15' mitja volta i cap a casa xinoxano i en la moral per terra.

Per la vesprada he anat al fisio. M'ha explorat i m'ha fet una xicoteta electròlisi a modo de diagnosis. Quan m'ha dit que anava a fer-me electròlisi, m'he cagat. Me l'ha feta més vegades fa anys per a tractar una fascitis plantar i una lessió de turmell i és la cosa que més mal m'ha fet en esta vida. És una tècnica molt molt dolorosa, però també molt efectiva. Avui, com ha segut light, no m'ha fet quasi mal. Després m'ha fet mesoteràpia, punxant-me al turmell 4 ampolles de medicaments homeopàtics i m'ha posat un vendatge de kinesiotape. I m'ha dit que demà faja bici i que el divendres torne a entrenar a peu. I així tornem a parlar i valorem què fer en la cursa.

Però pegant-li voltes després d'eixir de la clínica i parlant amb Lluis, al final el sentit comú diu que no he de fer Cavalls del Vent. Crec que és lo més inteligent.

Em dol molt..... moltíssim, ja que he invertit moltes hores, il.lusió i motivació. He continuat entrenant tot l'estiu,  que és quan més feina tinc i quan més sacrifici suposa compaginar familia, feina i entrenament, setmana de festes inclosa. Torne a estar molt bé de forma, jo diría que almenys igual que a la MiM. I en una revisió que em vaig fer el 16 de setembre, el meu cos estava més fi de lo que ha estat mai, prou millor que a la MiM. I al final tot açò no es pot plasmar en intentar fer una bona cursa. Però lo dit.....sentit comú i ja hi hauràn més ocasions. En la primea linea d'aquest pàrraf he gastat la paraula invertit i NO perdut. I és que tot lo que he fet preparant Cavalls del Vent, m'ha servit per a aprendre i per a introduir-me en les curses d'ultratrail,  i és feina que ahí es queda i que no perdré.

Ara toquen unes setmanetes de relax i de descans actiu. I lo més important, recuperar el turmell per a començar la temporada net de molèsties.

Però com que no puc fer Cavalls del Vent, acabaré la temporada competint en la II BTT 3 Termes, que nomenava en una entrada anterior. Crec que puc fer una molt bona cursa i tinc ganes de medir les meues forces en la gent canyera de la BTT. I per això aquesta vesprada he fet açò:

1h25'03" rodatge BTT. 28,74 km i 475 m+ a una mitja de 20,3 km/h. No tinc dades de pulsacions, ja que he eixit sense pulsòmetre.
Ruta: Atzeneta-mas d'En Jaume-Venta del Rullo-plaques solars-pista del depòsit-Atzeneta-camí vell del Castell-Gorg-pont Useres-Bovalar-volta per el poble ja de nit per a arrimar-se a 1h30' entrenament.

DIJOUS 23/09/10:

2h00'50" rodatge BTT. 36,88 km. i 795 m+ a una mitja de 18,4 km/h. 125 ppm de mitja i 151 de màx.
Ruta: Atzeneta-camí de Culla-Mas de Julio-Riu Monlleó-Benafigos per la pista-baixar un tros per la mateixa-i per una altra pista fins la Venta del Rullo-plaques solars-camp de tir-carretera Xodos-Atzeneta

Aquesta mateixa ruta la vaig fer la setmana passada, però avui l'he allargat un poc. Les sensacions pujant han segut bones. He pujat a un ritme altet, però sense aplegar a agobiar-me, ja que estic massa prop de la cursa de BTT i només es tractava de vóre sensacions i pulsacions per a competir el diumenge.

DIVENDRES 24/09/10:

1h58'43" rodatge en bici de carretera. 57,03 km. i 700 m+ a una mitja de 28,8 km/h. 119 ppm de mitja i 148 de màx.
Ruta: Atzeneta-Les Useres-La Barona-Vilafamés-Vall d'Alba-Atzeneta-Mas de Cote-Atzeneta.

Ha fet molt d'aire, en lo que eixir en la bici de carretera a soles es fa molt pestós. Així i tot he rodat molt còmode de cames i en bones sensacions.

DISSABTE 25/09/10:

1h53'36" rodatge en bici de carretera. 50,52 km i 380 m+ a una mitja de 26,7 km/h. 106 ppm de mitja i 129 de màx.
Ruta: Vall d'Alba-Benlloch-Cabanes-Pobla Tornesa-Villafamés-La Barona-Els Ibarsos-Vall d'Alba.

Rodatge tot per pla i suau amb Cristian, per a menejar les cames per a demà. He treballat en agilitat durant tot el rodatge per a no carregar les cames. I ha fet un aire asquerós, més fort que ahir.

Preparat per a donar guerra demà.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

EM PENSAVA QUE JA ESTAVA RECUPERAT, PERÒ ......

Bé, ací van els 3 díes d'entrenos de fa dos setmanes que faltàven.

Encara que no he fet massa quilòmetres a peu, aquesta ha segut la setmana de l'any que més hores d'entrenament he acumulat. En total han segut 14h52' d'entrenament, que a la marxa que porta la recuperació del turmell serviran per a poc.

DIVENDRES 17/09/10:

1h10'22" rodatge a peu per muntanya. 440 m+ a una mitja de 126 ppm i una màx. de 157.
Ruta: Atzeneta-pista de la Roca del Sol-creuar tot el Bovalar per dalt-baixar del Bovalar-pujar per el tallafocs-tornar a baixar fins la Casilla-Atzeneta.

Ja començava a fartar-me de tant de rodatge per pla, per a recuperar el turmell. Així que avui tocava fer la prova per muntanya. He pujat al Bovalar per la pista de la Roca del Sol, que és la que més bon xafar té. Les sensacions al turmell, un poquet millor que ahir. Així que he creuat tot el Bovalar per dalt i després he baixat per l'altra part, on la pista està més pedregosa. Primer baixava en un poc de temor, però poc a poc he anat agafant seguretat i he baixat molt còmode. I quan he arribat baix, com que no he tingut molèsties, algo m'ha fet contacte al cap, i he decidit fer la prova definitiva....pujar el tallafocs. 

He pujat a un ritme i unes pulsacions còmodes, en molt bones sensacions musculars. He fet un temps de 4'45", i això que he començat molt suau a la part de baix, i que a la part de dalt està tot ple de troncs que has de saltar. I quan he arribat dalt al pla, lo millor de tot és que el turmell no s'ha ressentit de rés, i he fet una baixada encara més còmoda que l'anterior. Toquem fusta, però pareix que la recuperació del turmell va per bon camí. Ara el diumenge toca provar alguna senda en baixada, a vóre quines són les sensacions al turmell, però sense apretar.

DISSABTE 18/09/10:

3h50'29" de rodatge en bici de carretera. 103,77 km. i 1.535 m+ a una mitja de 27 km/h.  I lo millor, 116 ppm de mitja i 148 de màx.
Ruta: Atzeneta-anar a buscar a Cristian al mas-Atzeneta-Les Useres-Costur-La Foya-Alcora-Moró-Vilafamés-La Barona-Els Ibarssos-mas de Cristian-pista mas de Julio fins la carretera-Benafigos-Coll del Vidre-Atzeneta.

Ha segut una etapa molt bona, en bones sensacions durant tot el rodatge. Ha segut la primera vegada que he anat des de Les Useres direcció a l'Alcora. És una carretera molt ràpida, en algun repetxonet, però que es pot fer tota en el plat gran.
Avui hi havia que passar dels 100 km., així que una vegada hem arribat al mas de Cristian, he tirat direcció a Benafigos per la pista del mas de Julio. Per dalt pareixia que estiguera plovent, però he decidit de seguir cap amunt. A falta d'un parell de quilòmetres per arribar a Benafigos, han començat a caure unes gotes, però com que no era molta cosa, he decidit de continuar. A Benafigos he parat a omplir el botellí i m'he posat l'impermeable i he continuat cap al Coll del Vidre. Pujant cap allí ha hagut un moment que no plovia, però després ha tornat a començar. I conforme baixava cap a Atzeneta, cada vegada plovia més i més. Ha segut un d'eixos entrenaments que dona molta satisafacció el fer-los i que et fan fort sobretot psicològicment.

DIUMENGE  19/09/10:

2h11'14" rodatge per muntanya suau fent 585 m+. 129 ppm de mitja i 146 de màx.

Ruta: Atzeneta-pont d'Useres-Castell-Mas de Timó-Magranar-camp de tir-plaques solars-Venta del Rullo-Atzeneta-camí vell de Castelló-pista de la Roca del Sol-Bovalar-baixar del Bovalar-Atzeneta.

Les bones sensacions del turmell del divendres, avui s'han tornat a truncar. La primera part del rodatge fins que hem passat la primera vegada per Atzeneta, ha segut prou bona. Ens ha eixit un ritme mig de 4'24"/km per a uns 19 km. i 395 m+. He tingut alguna xicoteta molèstia sobretot baixant, però em pensava que era degut a no haver estirat ahir després de fer bici. Però a la segona part, fent la volta al Bovalar per dalt, les sensacions han anat molt a pitjor. Pujant no ho notava tant, però baixant al final m'ha tocat parar-me a caminar. I al final he acabat a un ritme molt suau i totalment desmoralisat.

Després de l'entrenament, hem pujat amb els amics a passar el dia a Cantavella. Passejant per allí, he tingut tot el dia molèsties, i lo pitjor és que el cap ha estat tot el día pendent del maleït turmell. Cavalls s'apropa i açò no porta bon camí....

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

viernes, 17 de septiembre de 2010

PAPÀ PIPI !!!

DIJOUS 16/09/10:

52'26" rodatge per camins. 165 m+, 128 ppm de mitja i 138 de màx.
Ruta: per varios camins de Meanes (una partida del terme d'Atzeneta).

Avui sí que he notat algo de milloria en el turmell, però encara em queden unes molèsties. He eixit amb Cristian, del seu mas i hem voltat per camins per els que no havia passat mai. I la veritat és que m'ha agradat, ja que prou trams van per dins dels pinars. Pareixia que pegaríem una bona xopada, però al final quasi rés. Quatre gotes que lo únic que han fet ha segut fer-nos suar més del compte, de l'humitat que hi havia.

Avui ha segut el dia que li hem llevat el paquet a Jordi. Quan he arribat a casa per la nit, ha vingut tot content a ensenyar-me que ja no portava paquet, i em mostrava els calçotets que portava i em deia que ara anava igual que el papa. Bé, i jo explicant-li que si volia anar sempre sense paquet, cada vegada que tinguera pipi ho havia de dir i no fer-se pipi damunt. I ell dient-me que sí. Però bé, el que no li havia explicat era lo de la caca. Així que al cap d'un rato, ja vos podeu imaginar el que ha passat.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 16 de septiembre de 2010

EN LA VARIETAT ESTÀ EL GUST

DIMECRES 15/09/10:

1h41'38" de rodatge en la BTT. 31,49 km. i 670 m+ a una mitja de 18,7 km/h. 126 ppm de mitja i 150 de màx.
Ruta: Atzeneta-camí de Culla-Mas de Julio-Riu Monlleó-Benafigos per la pista-baixar un tros per la mateixa-i per una altra pista fins la Venta del Rullo-Atzeneta.

Aquestos dies, menys rodatges a peu per muntanya (que és lo que més m'agrada i ara no puc fer), estic fent de tot. Bé, de tot tampoc, perquè això de nadar, de moment no em crida l'atenció. He fet rodatges a peu per pla, tant per asfalt com per pista de terra, bici de carretera i faltava eixir en la BTT. Feia dies que no la tocava, i m'ho he passat bé. La pujada des del Monlleó fins a Benafigos és llarga i dura, i més en la calor que feia avui a migdia. I en la baixada, com sempre, he disfrutat molt. He baixat vivet, però en coneixement, ja que aquest estiu quan vaig caure, em va quedar clar que si vas a soles en la BTT, no pots fer el burro.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 15 de septiembre de 2010

EIXIDA DES D'ATZENETA EN BICI, RODATGE PER PLA IMPOSSIBLE

DIMARTS 14/09/10:

1h56'50" rodatge en bici de carretera. 57,23 km. i 680 m+ a una mitja de 29,3 km/h. 115 ppm de mitja i 141 de màx.
Ruta: Atzeneta-Les Useres-La Barona-Vilafamés-Vall d'Alba-Atzeneta-Mas de Cote-Atzeneta.

Eixir des d'Atzeneta en la bici de carretera i voler fer un rodatge per pla, són dos coses que no quadren. Vages cap on vages, al final sempre acabes fent més de 500 m+ de desnivell. Així que, lo que per pulsacions ha segut un rodatge de recuperació, el desnivell acumulat fa que muscularment no ho haja segut del tot. Però bé, les sensacions han segut bones i més fent lo que vaig fer ahir. A més hi ha que sumar metres de desnivell, encara que siga a ritmes baixos, per a afrontar els 6.000 m+ que espere poder fer a Cavalls del Vent.

El turmell avui, pareig que haja evolucionat a millor. Ja vorem com estarà el dijous, que és el pròxim dia que tornaré a eixir a peu. Demà una altra vegada en la bici.

En cas de que no em recuperara per a poder fer una bona cursa a Cavalls del Vent, ja tinc un altre objectiu factible, que enguany havia descartat per la proximitat en Cavalls. El diumenge 26 de setembre és la cursa de BTT 3 Termes Vall d'Alba-Benlloch-La Serra. Uns 40 km i 980 m+. L'any passat vaig fer en aquesta cursa el meu debut (i única participació en una cursa de BTT). Fent molts menys km. en bici dels que estic fent enguany (encara que enguany fa un parell de mesos que no toque la BTT), vaig quedar el 23 de la general (de 300 i pico participants) i vaig guanyar en la categoria local.


Salut i muntanya
ATOPEEEEEEEEE !!!

martes, 14 de septiembre de 2010

I AL FINAL, A DEMANAR-LI A SANT JOAN


DIMARTS 07/09/10:

1h27'10" rodatge en bici de carretera. 42,29 km. i 580 m+ a una mitja de 29,1 km/h. 119 ppm de mitja i 159 de màx.
Ruta: Atzeneta-Torre Embessora-Vilar de Canes-Atzeneta.

Seguim sumant quilòmetres. Si fora per la bici, segurament haguera tingut que dir adiós a Cavalls del Vent. Espere poder-me recuperar del tot.

Ha fet molt d'aire durant tot el rodatge. A l'anada pegava algo a favor i a la tornada en contra. Estos dies que vas en la bici i fa aire, són molt pudents, ja que no vas còmode en cap moment. Però bé, s'apreten les dents i arreglat. Al final una bona mitja de velocitat, i més anant a soles.

DIJOUS 09/09/10:

1h15'10" rodatge per pla en progessió. 131 ppm de mitja i 154 de màx.
Ruta: Vall d'Alba-camí Barona-Barona-camí Rambla-Rambla direcció Useres-Barona-camí Corral Nou-Vall d'Alba.

Avui tocava entrenament a peu per pla, per a vóre com evoluciona el turmell. Al principi males sensacions, sobretot costa avall per asfalt. Però poc a poc les molèsties han anat desapareixent, no del tot, i he acabat el rodatge a un ritme prou fort i sense resentir-me del turmell a l'acabar.


DIVENDRES 10/09/10:

55'07" rodatge per pla en progressió. 124 ppm de mitja i 135 de màx.
Ruta: la mateixa que ahir, però fent menys tros per la pista que va per dins de la rambla.

He fet la mateixa ruta que ahir, per a comparar les sensacions del turmell. Encara hi han molèsties, però ha anant prou millor que ahir. A més ha passat lo mateix, les molèsties al principi i després poc a poc van a menys.

DISSABTE 11/09/10:

3h19'58" de rodatge en bici de carretera. 90,97 km. i 1.200 m+ a una mitja de 27,3 km/h. 117 ppm de mitja i 143 de màx.
Ruta: Atzeneta-Torre Embessora-Vilar de Canes-Catí-Benassal-Culla-La Llorença-Atzeneta.

Volia fer un rodatge més llarg, al voltant dels 120 km., però com que he eixit a soles, m'ha fet peresa matinar més i he eixit d'Atzeneta quasi a les 10 del matí. A més, quan he arribat a Catí, m'he posat a xarrar per allí en uns i altres, i al final sols he fet poc més de 90 km.

De Culla a Atzeneta, he baixat per La Llorença. No havia passat mai per allí en la bici, i feia anys que no passava ni en cotxe. L'asfalt a la baixada final està fatal. Tens que anar quasi tot el rato frenant, ja que baixar fort per allí és per a trencar la bici. Aquest tram té que ser bo de pujada. A no tardar molt, el tinc que fer al revés.

DILLUNS 13/09/10:

1h39'34" rodatge en bici de carretera. 42,5 km. i 1.000 m+ a una mitja de 25,6 km/h. 124 ppm de mitja i 146 de màx.
Ruta: Atzeneta-Benafigos-Coll del Vidre-Xaparra-Xodos-Atzeneta.

Aquest mateix rodatge el vaig fer el 26 d'agost. I avui en 2 pulsacions menys de mitja, m'ha costat 1'19" menys. No és molt, però és bon indicador de que anem progressant. Açò ho he fet a migdia. I com que ahir al final no vaig entrenar, necessitava fer algo més. I per la vesprada he fet:


1h27'10" rodatge a peu per pla. El ritme mig ha segut al voltant de 4'20". 132 ppm de mitja i 140 de màx.
Ruta: Vall d'Alba-camí Barona-Barona-camí Rambla-Rambla direcció Useres-carretera-Barona-camí Corral Nou-Vall d'Alba.

M'he trobat molt bé durant tot el rodatge, en molt bones sensacions. Llàstima que el meu turmell no ha evolucionat gens des del divendres fins avui. Lleugeres molèsties al principi i a partir dels 20 ó 25 minuts, quasi no note rés. Però el meu cap no està tranquil. Estic bé de forma, (i així  ho demostra lo que he fet avui) però si no va a millor, en aquestes condicions no podré afrontar en garanties una cursa de 85 km. A més, tinc clar que anar per anar, no vaig.
Si vaig, independentment del temps i la posició que faja, és per a quedar-me en la sensació de que ho he pogut donar tot.



No soc gens donat a resar ni a demanar coses als santets, però tinc un sentiment especial per Sant Joan. (sent un muntanyer, no podia ser a ningún altre sant que no siga ell). Li vaig demanar per a la MiM (enguany i en anys anteriors) i em va anar bé. Aquest mes d'Agost també vaig estar un dia que vaig pujar a repartir. I el diumenge, vam estar Jordi, Mireia (també li té una devoció especial) i jo allí dalt. Vam pujar a vóre'l i vam passar el dia per allí. Ara tinc un parell de "negocis" pendents amb ell.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

FOTOS MONTE PERDIDO EXTREM NON-STOP

Com que eixa crònica que vaig prometre en una entrada anterior de l'aventureta que vam fer el 17 de juliol, tarda més del compte, pose un enllaç de les fotos que vam fer aquell dia, per als que encara no les hagen vist.

El recorregut és dur, bonic, tècnic, exigent,..….en definitiva EXTREM, ESPECTACULAR.

L'any que ve, tornarem a donar-li canya.


Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

martes, 7 de septiembre de 2010

TOCAT.....

DISSABTE 04/09/10:

5h00'35" rodatge a peu per muntanya. 40 km. i 2.095 m+ a una mitja de 125 ppm i 148 de màx.
Ruta: Les Useres-Torrocelles-Xodos-Banyadera-Pico-baixar 1 km. el Marinet-tornar a pujar fins al Pla de la Creu.

Mateix rodatge que la setmana passada, en una temperatura un poc més baixa, però en una humitat que donava més sensació de calor. La suor anava a xorro des de l'inici. M'ha acompanyat des d'Useres fins a Les Torrocelles el meu cosí Javier. A partir d'ací ja he rodat a soles. Tinc que donar-li les gràcies a Javier, ja que  quan ell ha acabat el seu rodatge, ha replegat el meu cotxe a Useres i després ha pujat a buscar-me a Xodos. En aquestos rodatges, necessites ajuda per a la logística, i ell m'ha ajudat avui.

El turmell fins al Pico ha respost prou bé. Sense molèsties als plans i pujades, i en lleugeres molèsties a les baixades, que he fet un poc més lent per a no forçar. Però a partir del Pico tot ha canviat. Supose que, com he fet totes les pujades, inclosa la del Pico, trotant, i he anat donant-li tensió a l'articulació, i a més allí dalt m'he parat uns minuts a tirar fotos, menjar i beure, el turmell s'ha gelat i se m'ha tornat a bloquejar per complet. He tingut que fer tota la baixada del pic caminant. M'ha costat més de fer la baixada que la pujada. Així anava de mal. I quan he arribat a la pista, impossible posar-me a trotar. He anat patint molt fins al Pla de la Creu. Com que no tenía cobertura, no li podia tocar al meu cosí per a que pujara a replegar-me més cap amunt. I tampoc m'he trobat a ningú que em puguera baixar fins a Xodos. Així que patint patint, cap a baix. Al poc de estar baixant el Marinet, he pogut tocar per telèfon i he tornat a pujar fins al Pla de la Creu, on Javier ha pujat a buscar-me. Però bé, al final 5 hores de faena on l'entrenament psicològic avui ha segut molt important. Tot suma.

Per la vesprada hem celebrat l'aniversari de Jordi i de Victor a Atzeneta. Així que tota la vesprada de parranda amb amics i xiquets.

L'anécdota del rodatge ha segut que baixant del Pico m'he trobat a Jaume i Asun, actors de l'Alqueria Blanca. Jaume, Miguel Barberà en la vida real, és d'Atzeneta i he estat parlant un rato amb ell.

DIUMENGE: 05/09/10:

2h57'53" rodatge en bici de carretera. 80,7 km. i 1.125 m+ a una mitja de 27,2 km/h. 114 ppm de mitja i 147 de màx.
Ruta: Atzeneta-Torre Embessora-Culla-Benassal-Sant Pau-Rosildos-Ibarsos-Pelejaneta-Atzeneta.

Després de lo que va passar ahir amb el turmell, el rodatge d'avui ni se m'ha ocurrit fer-lo a peu. No val la pena arriscar més. Entreno en la flaca en una bona ruta, a soles, en calor i fent-la tota a platooooooooooooooo. Com no he pogut fer l'entrenament a peu, he traballat tot el rato a plat, per a endurir un poc més l'entreno, sobretot muscularment, ja que cardiovascularment he anat còmode.
Quasi segur que la cursa de Catí la deixarem passar, ja que m'arrisque a no recuperar-me per a Cavalls del Vent.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

viernes, 3 de septiembre de 2010

A LA SACA !!!

DIJOUS 02/09/10:

1h30'43" rodatge per muntanya en progressió. 340 m+, 134 ppm de mitja i 159 de màx.
Ruta: Atzeneta-toll Sant Joana-maset Eliseo-pista baix Bovalar-pujar al Bovalar per la dreta fins que s'acaba la pista-tornar enrere i creuar tot el Bovalar per dalt-baixar per la pista de la Roca del Sol-camí vell de Castelló-gravera-Creu dels Plans-primer assegador-carretera-Atzeneta-volteta per dins del poble per a completar el rodatge.
En el ritme que he portat, calcule que hauré fet sobre els 20 km. A la saca !!!

Entreno molt bo. Quan he començat notava, com diu Juanito, un "xiqui-xiqui" als cuàdriceps, del ritme canyero dels canvis d'ahir. Però com que el rodatge ha segut en progressió, poc a poc la maquinària s'ha anat engrassant i ha eixit un entrenament molt bo, acabant a tope els últims 20' a un ritme entre 3'40" i 3'30", i fent un sprint final en força. Feia una bona temperatura, però moltíssima humitat, i he acabat xopet, fins al punt que les sabatilles semblava que havien passat per dins de la rambla, de banyades que estàven.

El monte estava ideal, banyat però no enfangat, en eixa oloreta que es queda després de ploure. Ja comença a respirar-se l'ambient i la tristor de la tardor. No m'agrada que el dia vaja recurtant les hores de sol, però.... és lo que hi ha. Però lo que menys m'agrada és quan canviaran l'hora a finals d'octubre. ¿Servirà per a algo que no siga "desteclar" al cos durant uns dies? Experts i governants s'empenyen en que hi ha un estalvi energètic important, però ells per altra banda ens estafen i despilfarren tants diners que no sé jo quin sentit té açò.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

jueves, 2 de septiembre de 2010

"DO" ANYETS I AL PARVULARI


 Quan estos dies passats li preguntava al meu xiquet quants anyets compliria (complien ell i el meu nebot ahir) ell contestava "do", alçant en lloc de dos dits de la mateixa mà, els índex de cadascuna d'elles. ¿Serà que té "madera de campeón" com es diu en castellà? 

Així que ahir 1 de setembre, dos anyets i primer dia de parvulari (vaja quin regal li hem fet, primer día de cole).


Per la nit, en una "coca malfeta", que si no me la lleven prompte de davant me la fotre tota jo (goluuuut), els tres de casa i Juanito que va pujar a prendre café, vam cantar, vam bufar i vam aplaudir. Així que cumple en "petit comité" celebrat. Ara queda juntar-se en tots els amics el cap de setmana. A Juanito i a mi, després se'ns van fer les tantes, vinga a la xarreta.

En quant a l'entrenament:

DIMECRES 01/09/10:
1h05'12" rodatge per pla (30m+) en canvis de 6'. 135 ppm de mitja i 162 de màx.
Ruta: Vall d'Alba-Polígon industrial-Vall d'Alba.

Se me va fer massa tard, i no hi havia més solució que entrenar per asfalt al polígon. Vaig acabar d'entrenar de nit, quasi a les 21:30. Així que lo que hagueren segut canvis per terreny ondulat a pulsacions, es van convertir en sèries per pla a ritme. Tinc un circuit de 5 km. en la distància marcada cada 500 metres. I l'entrenament va ser molt molt satisfactori, ja que vaig treballar els canvis a ritme de 3'30"/km. constant durant tot l'entrenament, pegant un apreto a l'últim 500 a ritme de 3'21"/km. Ni me'n recorde de l'últim dia que vaig fer un entrenament a ritme, ja que ara tot és treball per pulsacions, i m'ha servit per a confirmar que no he perdut quasi velocitat, encara que quasi sempre rode per terreny ondulat o muntanya.

Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!

miércoles, 1 de septiembre de 2010

I S'HA ACABAT L'AGOST

DIMARTS 31/08/10:

1h02'30" rodatge per pla en 125 m+. 125 ppm de mitja i 142 de màx.
Ruta: Atzeneta-camí vell de Castelló-gravera-Carrascalet-primer assegador-Mas d'En Jaume-Venta-Atzeneta.

Després de la tempesta arriba la "calma". Ja s'ha acabat el mes d'Agost i les festes a tots els pobles. I almenys ja s'han acabat les agonies i les presses, que no la feina, ja que ara ens queda replegar tot el material que tenim per ahí escampat.

Bones sensacions  al rodatge d'avui. Em pensava que em xoparía de dalt a baix, ja que quan he sortit  a entrenar, estava per tot arreu molt nuvolat, sobretot per dalt estava molt molt negre. Però ha hagut sort. L'he fet per pla i el ritme ha segut molt bo per a ser un rodatge de recuperació, al voltant de 4'30"/km. Després de l'acumulació de quilòmetres del cap de setmana i del massatge d'ahir, esperava tindre les cames més pesades, però he funcionat bé. Ara poc a poc, queda recuperar la son i el cansament acumulat de la setmana de festes i tornar a la rutina i la normalitat. Encara que ens queden les festes de Benafigos i haurem de pujar algun día a complir. Soc entravessat d'Atzeneta i Benafigos, ja que ma mare es d'allí.

Vull felicitar als meus companys que aquest passat cap de setmana, han fet la travessía Carros de Foc en modalitat Sky Runner. Jose Valls 13h45', Xari i Beto 14h40' (i això que es van perdre), Ramón  Peris al voltant de 16h, Rosa Guillamón al voltant de les 17h i Àngel Gallego 19h35'.

I desitjar sort a Juanito i a Lucas (aueletes loqueeeeeees), que aquest divendres van a fer la Monte Perdido Extrem Non-Stop. Lucas tenia que haver fet l'UTMB el passat cap de setmana. La cursa es va suspendre quan portàven unes 4 hores. I com que l'alternativa (per no dir la vergonya) de cursa que els van donar per al dia següent no el convencia, va decidir (com molts altres, entre els que estàven els molts favorits que enguany hi havien) anar-se'n cap a casa. I com que s'ha quedat en la metxa encesa i necessitava algun objectiu, quin millor que tornar a fer aquesta travessía, aquesta vegada per a "zumbar-li" de valent, junt a Juanito.
Salut i muntanya.
ATOPEEEEEEEEEE !!!